Expekt

Uppdaterad 6 oktober, 2021

Zlatan Ibrahimovic återvände till landslaget under våren men missade sommarens mästerskap på grund av en skada. Nu kommer SVT med uppgifter om att Ibrahimovic som i oktober fyller 40 år har siktet inställt på att fortsätta sin satsning i landslaget. 

Det var i VM-kvalet i våras som Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback i landslaget efter fem års frånvaro. Tanken var att han skulle vara med och representera de svenska landslaget under sommarens EM. Men en knäskada satte stopp för hans medverkan i EM och istället var det osäkert om Ibrahimovic hade gjort sin sista landskamp.

– Zlatan är, enligt mina källor nära honom i Milano, helt inställd på att komma tillbaka och spela i landslaget igen. Det handlar självklart om och när han blir spelklar – och om han blir kallad såklart, säger SVT:s Italienkorrespondent Jennifer Wegerup.

Zlatan Ibrahimovic håller i dagsläget fortfarande på och rehabiliterar sin knäskada som han drabbades av under våren. Den rehabiliteringen går dock bra och Milan har gott hopp om att Ibrahimovic snart ska vara tillbaka och spelklar.

Fotbollskanalen har även fått en kommentar från förbundskaptenen Janne Andersson kring Zlatan och hans framtida medverkan i landslaget;

– Jag och Zlatan har en bra dialog. Jag tar inte ut spelare förrän det är dags att ta ut truppen. Vilka spelare som är med i kommande VM-kval presenteras vid truppsläpp, säger han till Fotbollskanalen.