Expekt

Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic, fortsätter spelarkarriären vid 40 års ålder. Zlatan har förlängt sitt kontrakt med AC Milan till juni 2023.

AC Milan vann ligatiteln i Serie A den föregående säsongen. Nästan direkt efter slutsignalen i den sista ligamatchen så tog sig Zlatan Ibrahimovic till operationsbordet och opererade sig för den korsbandsskada som han spelat med under några månader.

Med en lång karriär bakom sig och med sin 41:a födelsedag den 3 oktober i år så trodde många att Zlatan skulle avsluta karriären på topp, med ett ligaguld. Inte minst då det stod klart att han skulle vara borta i sju till åtta månader efter operationen.

Men nu kommer positiva besked för alla svenska fotbollfans, Milan-fansen och egentligen hela fotbollsvärlden. Zlatan Ibrahimovic förlänger sin karriär med minst ett år. Under måndagen så meddelar AC Milan att man förlänger med svensken.

”Milan är glada över att kunna meddela förlängningen med Zlatan Ibrahimovics kontrakt till den 30 juni 2023. Den svenske anfallaren kommer fortsätta bära tröjnummer 11”, skriver klubben på sin hemsida.

När nu Zlatan förlänger kontraktet för att bli spelklar till säsongen 2022/23 så finns det säkert ett och annat som Sveriges förbundskapten Janne Andersson och Zlatan har att diskutera framöver.

Uppdaterad 18 juli, 2022