Kerim Mrabti lämnar Sveriges Nations League-trupp efter en skada under gårdagens träning. Samtidigt meddelar landslaget att Jesper Karlsson och Anthony Elanga missar mötet med Slovenien av olika orsaker. Branimir Hrgota kommer därmed att ansluta till den svenska truppen.

Det händer mycket runt landslaget inför den långa Nations League-samlingen. Under onsdagen meddelar landslaget i ett pressmeddelande att tre spelare inte reser med till Slovenien under dagen.

Dessa tre spelare är Anthony Elanga, Jesper Karlsson och Kerim Mrabti. Den sistnämnda kommer att lämna truppen definitivt, då han åkte på en smäll under gårdagens träning. Anthony Elanga är sjuk och blir kvar på spelarhotellet i Sverige, samtidigt som Jesper Karlsson inte åker med till Slovenien på grund av en skadekänning. Elanga och Karlsson kommer dock att fortsätta vara en del av truppen och kan bli spelklara till matchen mot Norge på söndag.

Janne Andersson väljer dessutom att kalla in Branimir Hrgota till truppen på grund av tappen i de offensiva leden. Hrgota tillhör tyska Greuther Fürth, där han är lagkapten till vardags.

Uppdaterad 1 juni, 2022