Expekt

England och Slovakien spelar EM-åttondelsfinal 2024 i Gelsenkirchen. Nedan listar vi allt du behöver veta inför söndagskvällens drabbning där EM-fotboll.se är på plats.

Söndagen den 30 juni är startskottet för söndagens åttondelsfinaler i fotbolls-EM 2024. Härnäst står Slovakien mot England i åttondelsfinal med engelska favoritodds på sig. Med avspark 18:00 på Arena AufSchalke i Gelsenkirchen kommer matchen att koka både på läktaren och planen. EM-fotboll.se är på plats på arenan för att jobba med matchen.

Inga spelare är avstängda inför mötet. EM-fotboll.se erbjuder matchrapport och intervjuer i samband med matchen.

Var sänds England mot Slovakien?

Åttondelsfinalen sänds på SVT och i SVT Play, söndagen den 30 juni, med avspark 18:00 (sändningen startar 17:00). André Pops tar emot i studion på hemmaplan, och hjälper sina experter och kommentatorer på plats. Kan du inte se matchen via kanalerna så finns här en lista på restauranger och pubar som sänder fotbolls-EM.

Kommentatorer, experter och programledare

André Pops är programledare för studion som inleds 17:00. Tillsammans i studion på hemmaplan har han experterna Daniel Nannskog och Therese Strömberg bland andra. Kommentatorer för matchen är Chris Härenstam och Glenn Strömberg.

Slutspelsträd

Laddar...

Förbundskaptener

Se en lista på alla förbundskaptener i EM.

England leds av den ständigt ifrågasatte Gareth Southgate, som lett landslaget sedan 2016.

Slovakien leds av italienaren Francesco Calzona, som var interim-tränare för Napoli under säsongen.

Domare

Se en lista på alla domare i fotbolls-EM 2024.

Turken Halil Umut Meler blåser i pipan under drabbningen.

Favoritskap och odds

England ligger som ganska stora favoriter i mötet, med odds på 1.44 gånger pengarna på engelsk seger hos Nya Expekt. Oddsen för oavgjort är 4.35 under ordinarie tid och slovakisk seger ger 10.00 gånger insatsen hos Expekt. Registrera dig enkelt hos Expekt.

Vilka kan England eller Slovakien möta i kvartsfinal?

Vinnarna i åttondelsfinalen mellan England och Slovakien ställs mot Schweiz i kvartsfinalen den 6 juni i Düsseldorf.