Utöver att Sverige lyckades klättra en placering i tabellen efter förra veckans EM-kval match så skedde det ett flertal andra uppmärksammade händelser under den senaste kvalomgången.

Den förre detta svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck har numera jobbet som Islands tränare och har under sin tid på ön i norr lyckats göra stora framsteg för laget. I förra veckan lyckades man under EM-kvalet med bragden att besegra VM-trean Holland med 2-0. Redan efter tio minuter kunde Gylfi Sigurdsson sätta bollen i mål och strax innan halvtid gjorde han det ytterligare en gång. Förutom denna seger har laget besegrat både Turkiet och Lettland, vilket givit dem en väl förtjänt andraplats i sin grupp.

En annan uppmärksammad händelse uppkom efter det laddade mötet mellan Serbien och Albanien som fick avbrytas efter att ett jättebråk mellan spelare, fans och ledare utbrutit. Allting började med att en radiostyrd drönare med en albansk flaga flög in över plan mitt under första halvlek. När Serbiens Stefan Mitrovic rev ned flaggan utbröt kalabalik och planen stormades. Vilket straff som kommer att ges till lagen, samt hur man kommer göra med utgången av matchen är ännu inte klart.

– Vi kommer att ta ett beslut i mitten av november eftersom det här är ett väldigt komplicerat ärende. Den 23 oktober vet vi vad utgången blir i den avbrutna matchen men för att besluta om straff och böter behöver vi mer tid, säger Rudolf Repka enligt Eurosport.se till tidningen Kurir. Repka tror dessutom att de två länderna kommer att tvingas göra upp på neutral mark framöver.

Uppdaterad 21 oktober, 2014