Uppdaterad 6 oktober, 2021

Sverige hoppas kunna utnyttja fasta situationer mot Ukraina imorgon. Landslaget har hittills inte gjort något mål via hörna eller frispark, men Janne Andersson tror att Sverige ska kunna utnyttja att man är lite längre än det ukrainska laget imorgon.

Under måndagseftermiddagen höll Sveriges förbundskapten Janne Andersson och morgondagens lagkapten Sebastian Larsson en pressträff inför mötet med Ukraina imorgon.

Sverige har hittills gjort fyra mål i turneringen, men inget av målen har kommit på fasta situationer. Trots att det är något som Sverige lagt ned mycket tid på. Förbundskaptenen Janne Andersson är lite missnöjd med att Sverige inte kunnat utnyttja någon hörna eller frispark än, samtidigt som han menar att det inte har varit så många lägen. Men han tror att Sverige ska kunna utnyttja det bättre i åttondelsfinalen.

– Vi ska träna lite extra på det. Vi har ett litet längdövertag mot Ukraina, vi hoppas att få utdelning där imorgon, säger Janne Andersson på pressträffen och fortsätter:

– Vi kommer att ändra lite grann på våra fasta situationer som vi förhoppningsvis kan utnyttja.

Sebastian Larsson är en av Sveriges frisparksskyttar och hörnskyttar och han kan gå ut till sin sista landskamp imorgon. Lagkaptenen meddelade 2019 att han slutar i landslaget efter EM 2020. När det sedan blev framflyttat så förlängde hans landslagskarriär med ett år. Men tanken på att han kan spela sin sista landskamp imorgon är inget han tänkt mycket på.

– Bra fråga. Jag måste säga att jag är nöjd över att jag inte funderat så mycket på det. Det känns inget speciellt, och det är så jag vill ha det. Annars tror jag att man börjar fundera på saker som man normalt sett inte gör när man laddar inför match. Jag har inget bra svar på det men det känns som vanligt, och det är jag väldigt glad över, säger Sebastian Larsson.

Lagkaptenen hoppas att hans Sverige kan göra en bra insats imorgon för att ta sig vidare. Många anser att Sverige är favoriter på förhand, men det är inget som påverkar kaptenen.

– Ukraina är ett väldigt bra lag. Men om vi kommer upp i nivå så har vi alla möjligheter att vinna matchen, det finns inga garantier för vinst, säger Sebastian Larsson.

Förbundskapten Janne Andersson har också sin bild av Ukraina och han känner till några av Ukrainas stjärnor, som blir ett hot mot Sverige imorgon.

– De har ju (Andriy) Yarmolenko till höger som kan hota med sitt skott. Sen (Ruslan) Malinovskiy som spelar i Atalanta till vänster. De har många individuellt skickliga spelare. Sen är det ett tekniskt lag, detta är en jättetuff match alltså, precis som det ska vara, säger han.