Foto: BildbyrÄn

Under eftermiddagen bjöd Svenska Fotbollsförbundet in till en första presskonferens inför det kommande EM-kvalet som drar igÄng pÄ torsdag. Det blev en hel del fokus pÄ de avhopp som skett i truppen och de beryktade anledningarna till detta.

Sedan truppen togs ut i förra veckan har bÄde Pontus Jansson och Victor Nilsson Lindelöf lÀmnat Äterbud till Andersson. För Janssons del handlar det om en skada i knÀt, samtidigt som Lindelöf tackat nej pÄ grund av personliga skÀl. NÀr det gÀller Manchester-spelaren har det ryktats om att hans nej ska bero pÄ Guidettis frÄnvaro i truppen, men Janne meddelar att sÄ inte Àr fallet. Han har respekt till Lindelövs frÄnvaro, men meddelar Àven att frÄnvaro för att en kompis i laget inte kommit med Àr ingenting som respekteras. Det nÀmns Àven att Guidetti och Andersson varit i kontakt efter att han inte blivit uttagen till truppen och att det inte finns nÄgot agg mellan dessa.
– Vi Ă€r on speaking terms sĂ„ att sĂ€ga, meddelar Janne Andersson.

Det har Àven ryktats om att kaptenen Andreas Granqvist kan komma att missa matchen, men detta dementerar förbundskaptenen.
– Han kĂ€nner ingen oro. Han Ă€r överanstrĂ€ngd men det Ă€r ingen skada, inget som Ă€r av eller trasigt.

Uttagna ersÀttare för Jansson och Lindelöf Àr Sotirios Papagiannopoulos och Anton Tinnerholm.

TĂ€vlingsmatcher rakt igenom

Att fotbollsÄret 2019 inte innehÄller nÄgra trÀningslandskamper ger enligt Andersson inte samma utrymme att prova osÀkra kort, utan det gÀller att försöka bygga ihop en stark trupp som fungerar ihop. Dock hoppas han att nytillkomna spelare inte ska kÀnna sig helt chanslösa inför en match, utan att det slutligen Àr dagsformen som avgör det hela.
– Du mĂ„ste för dagen plocka ut det absolut bĂ€sta laget för att kunna vinna en match, sĂ€ger Janne Andersson.

Artikeln Àr skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@em-fotboll.se

>> LÀs mer om mig hÀr