Rykten kring Sveriges EM-spelare har varit många sedan det svenska uttåget ur EM i förra veckan. Nu meddelar Rennes att de är på väg att värva den svenska talangen Jens Cajuste.

Jens Cajuste fick göra ett inhopp under EM, när han kom in under slutminuterna mot Spanien i premiärmatchen. Den 21-åriga centrala mittfältaren är ett framtidsnamn för Sverige, tillsammans med bland annat Mattias Svanberg, Dejan Kulusevski och Alexander Isak.

Nu ser Jens Cajuste ut att byta klubb i sommar. Mittfältaren, som tillhört Örgryte i Sverige men som sedan 2018 befunnit sig i danska Midtjylland, har under sommaren ryktats bort till den franska klubben Rennes. Nu ser en övergång ut att vara väldigt nära.

Enligt franska TVR har den franska klubbens tekniska direktör sagt att de är i långt gånga diskussioner med svensken, som de uppges ha följt i över ett år.

Enligt den franska tidningen Le Parisien uppges Cajustes nuvarande klubb Midtjylland vilja 75 miljoner danska kronor för svensken, vilket skulle vara drygt 100 miljoner svenska kronor.

Uppdaterad 6 oktober, 2021