Den 22-åriga svensken Jens Cajuste är klar för en ny klubb. Landslagsmittfältaren lämnar danska Midtjylland för den franska mittenklubben Reims.

Januarifönstret är öppet i fotbollseuropa, där klubbar kan värva nya spelare inför slutspurten av de stora ligorna. En av de svenska spelarna som jagat en ny klubb en längre tid är landslagsmittfältaren Jens Cajuste, som nu ser ut att ha hittat rätt.

Under måndagen så presenterades Cajuste av den franska klubben Stade Reims, till vardags i Ligue 1. Laget ligger på plats 14 i tabellen, på relativt säker mark. Jens Cajuste lämnar därmed den danska storklubben FC Midtjylland, där han spenderat tre säsonger lite drygt. Cajuste anslöt till Danmark från Örgryte 2018 och har sedan dess utvecklats till en startspelare hos Midtjylland.

Men nu väntar alltså nya äventyr för Cajuste, som har skrivit på ett kontrakt över fyra år med Reims. Jens Cajuste var med under EM i somras och fick göra ett inhopp. Han har dessutom varit med under samtliga landslagssamlingar sedan hans landslagsdebut i november 2020. Han står noterad för totalt åtta svenska landskamper hittills.

Medieuppgifter från danska BT gör gällande att övergångssumman för Cajuste sträcker sig till runt 100 miljoner svenska kronor.

Uppdaterad 11 januari, 2022


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play