Uppdaterad 7 juni, 2021

En av spelarna under Sveriges succé i VM 2018, Jimmy Durmaz, är klar som expert i tv-rutan under sommarens EM. Durmaz blir en del av C More och TV4:s trupp till mästerskapet.

För några veckor sedan presenterade C More och TV4 vilka experter, programledare, reportrar och kommentatorer som kommer att synas i tv under sommarens Europamästerskap. Det kan du läsa mer om här.

Nu har tv-bolaget presenterat ännu ett namn till EM. Ny expert under mästerskapet blir den tidigare landslagsmittfältaren Jimmy Durmaz. Yttern var en del av Janne Anderssons VM-lag 2018 och var en viktig pusselbit i det lag som kvalade sig till mästerskapet i Ryssland.

Sedan dess har Durmaz varit med under några landslagstrupper i Uefa Nations League och EM-kvalet. Han har under säsongen representerat Fatih Karagümrük i den turkiska högstaligan, på lån från storklubben Galatasaray. Det blev dock ingen plats i Janne Anderssons EM-trupp 2021, men nu har Jimmy Durmaz alltså fått en annan roll.

Durmaz blir expert för C More och TV4 under sommarens EM. Debuten sker redan under EM-premiären fredagen den 11 juni när Italien och Turkiet möts.

– Fotbollsmästerskap är bland det häftigaste som finns. Nu när jag inte är med och spelar ser jag istället fram emot att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter i studion, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.