Uppdaterad 6 oktober, 2021

C More och TV4 kommer att sända det stora Europamästerskapet i sommar tillsammans med SVT. Nu har tv-bolaget släppt vilka som ska vara en del av deras trupp till sommarens stora händelse.

Om en månad sparkas fotbolls-EM för herrar igång när Turkiet och Italien möts den 11 juni i premiären. Medan den svenska förbundskaptenen Janne Andersson snickrar på sin kommande EM-trupp, som presenteras om en vecka, har C More och TV4 nu presenterat vilka som kommer att representera dem under det stora mästerskapet.

Som programledare kommer det svenska folket få se ett välkänt ansikte i Lasse Granqvist, som även kommer att kommentera vissa matcher. Granqvist gjorde sitt första fotbollsmästerskap i Sveriges Radio 1992, när det gick i Sverige och har varit en stor profil sedan dess. Tillsammans med honom kommer även Gusten Dahlin att programleda folket genom EM. Dahlin har till vardags landets största fotbollspodcast i Tutto Balutto tillsammans med parhästen Thomas Wilbacher. Men han har också synts än mer i C Mores kanaler under den senaste tiden, inte minst under Fotbollssöndag Europa som sänds varje söndag på bästa sändningstid.

En ny expert i mästerskapssammanhang för herrar blir Lotta Schelin. Sveriges främsta målskytt genom tiderna i landslaget kommer att vara expert i studio och kommentatorsbås tillsammans med Kim Källström, Hanna Marklund och Hasse Backe.

C More/TV4 kommer också att ha två reportrar ute på fältet, bland annat för att följa det svenska landslaget. Ett jobb som Frida Nordstrand och Olof Lundh kommer att sköta tillsammans med Ali Reza.

Kommentatorer blir, tillsammans med Lasse Granqvist, de rutinerade Åke Unger och Jesper Hussfelt tillsammans med Adam Pinthorp.

Under mästerskapet kommer C More och TV4 också ta del av en analytiker i studion vid namn Ola Lidmark Eriksson. Han har tidigare synts i Fotbollslabbet tillsammans med Gusten Dahlin och Hasse Backe, och varit en återkommande gäst i Fotbollssöndag Europa under säsongen.

EM spelas mellan den 11 juni och den 11 juli. TV4 delar EM-sändningarna med Sveriges Television.

C More och TV4:s trupp till EM

Programledare:

Gusten Dahlin
Lasse Granqvist

Experter:

Lotta Schelin
Hanna Marklund
Kim Källström
Hasse Backe

Reportrar:

Olof Lundh
Frida Nordstrand
Ali Reza

Analytiker:

Ola Lidmark Eriksson

Kommentatorer:

Lasse Granqvist
Åke Unger
Jesper Hussfelt
Adam Pinthorp