Foto: Uefa

För-EM för F17-landslagen är nu över och Tyskland blev nationen som slutligen toppade turneringens tabell. För det svenska landslaget blev matcherna på hemmaplan alltför tuffa för att lyckas ta hem några poäng.

Förutom förlusten i det första mötet med USA så släppte man in fyra mål mot såväl det tyska som det spanska laget i matcherna som ägde rum i lördags och tisdags. Mot turneringssegrarna lyckades man kort efter halvtid kvittera efter att Monica Jusu Bah satte bollen i öppet mål, men gästerna kunde sedan passera och utöka sin ledning. I matchen mot Spanien tog Silvia lloris fort ledningen för sitt lag och redan vid pausvila hade laget satt tre bollar i nätet bakom svenska Serina Iddrisu Backmark.

Trots jumboplaceringen i gruppen ser förbundskaptenen Pär Lagerström positivt på matcherna.
– Detta var en fantastisk möjlighet för oss att möta världslag. Dels är det minnen för livet för spelarna, dels kommer de ha stor nytta av dessa landskamper i sina framtida karriärer. Att få spela tre matcher mot tre otroligt bra lag och spelare kommer gynna spelarna i det långa loppet. I våra bästa stunder står vi upp bra i matcherna. Målet är att tjejerna i framtiden ska bli elitspelare och då är matcher som dessa en väldigt bra utbildning, säger Lagerström till Svenskfotboll.se.

Laget kommer hålla sin nästa samling i slutet av oktober, då man håller ett fysläger på Bosön.

Uppdaterad 4 oktober, 2022