Expekt

Skottland har tappat en ny försvarare i sin ordinarie backlinje. I gårdagens match mot Schweiz skadade sig Kieran Tierney så pass allvarligt att han kan missa resten av mästerskapet.
– Han kommer inte att spela nästa match, säger förbundskapten Steven Clarke enligt BBC.

Under gårdagens match mellan Skottland och Schweiz (1-1) skedde en olycka i början på andra halvlek när en duell mellan Schweiz Dan Ndoye och Skottlands Kieran Tierney avslutades med att den sista tvingades lämna planen utbytt på en bår. Tierney fick en liten knuff och tog sig snabbt för baksida lår innan han blev utbytt.

Ett tungt tapp för Skottland då, inför avslutningen av matchen. Men tappet verkar också kunna sträcka sig längre. Direkt efter matchen meddelade nämligen Steven Clarke att det redan nu är klart att Tierney inte spelar mot Ungern i den sista omgången.

– Han kommer inte att spela match. Det ser ganska illa ut. Vi måste utvärdera situationen men han kommer inte att spela mot Ungern. Han är en toppspelare, men nu får någon annan steppa upp i hans ställe, säger förbundskaptenen enligt BBC.

Sedan tidigare har Ryan Porteous blivit avstängd till de två sista gruppspelsmatcherna vilket innebär att Skottland har tappat två femtedelar av sin fembackslinje in till den sista rysaromgången mot Ungern. Watford-backen Porteous är alltså avstängd och Real Sociedad-backen Kieran Tierney (utlånad från Arsenal) ser ut att missa på grund av en skada i baksida lår.

Uppdaterad 20 juni, 2024