Expekt

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps får stanna som på posten trots EM-uttåget igår. Detta meddelar det franska fotbollförbundets president Philippe Diallo.
– Didier kommer fortsätta sitt uppdrag, säger presidenten till L’Equipe.

Didier Deschamps har för kanske första gången varit på riktigt ifrågasatt i hemlandet då Frankrike inte uppnått förväntningarna rent spelmässigt i EM. Igår åkte man dessutom ut i semifinal mot Spanien och lämnar Europamästerskapet i Tyskland utan medalj. Då fick Deschamps frågan om han sitter säkert på sin post.

– Du är makalös! Fråga min president istället, säger Didier Deschamps till reportern på presskonferensen efter matchen och fortsätter:

– Jag har precis förlorat en EM-semifinal. Tror du att jag tänker på det nu? Jag respekterar dig så försök gärna att respektera de ansvariga också. Jag säger detta helt lugnt. Jag är här för att svara på era frågor men den frågan svarar jag inte på idag.

Och visst fick förbundspresident Philippe Diallo frågan av franska journalister. L’Equipe rapporterar om att Diallo är trygg med att Didier Deschamps kommer att leda Frankrike till ytterligare framgångar framöver och att han fortsätter minst till VM 2026 dit han har kontrakt.

– Han har ett kontrakt och han har uppnått det som förväntades av honom. Didier kommer fortsätta sitt uppdrag, säger Diallo enligt L’Equipe.

Didier Deschamps har vunnit VM-guld med Frankrike både som spelare (1998) och som ledare (2018). Han har dessutom tagit Frankrike till EM-final 2016 samt till VM-final 2022. Frankrike vann även UEFA Nations League under Deschamps ledning (2020/21).

Uppdaterad 10 juli, 2024