Romelu Lukaku gjorde tre mål när han sänkte Sverige i EM-kvalpremiären med 0-3. I den mixade zonen efter matchen hyllades Lukaku av sina belgiska spelarkollegor Dodi Lukebakio och Kevin De Bruyne.
– Han har gjort så många mål för oss och kommer fortsätta med det så länge han spelar, säger den sistnämnda i den mixade zonen.

Nej, ett ungt och ej ihopspelat Belgien blev ingen munsbit för Sverige, snarare tvärtom. Den nya förbundskaptenen Domenico Tedesco formerade en spännande formation till EM-kvalpremiären där högeryttern Dodi Lukebakio var allra bäst i det belgiska laget. I blott sin femte landskamp gjorde Hertha Berlin-spelaren lite vad han ville på sin högerkant och låg bakom två av Belgiens mål.

– Allt var inte perfekt. Och jag har mer att ge. Men vi vann och det kommer att ge oss mer självförtroende framöver, säger Lukebakio i den mixade zonen efter matchen.

Han assisterade Romelu Lukaku till 0-1 med ett fint inlägg från höger med vänsterfoten. Sedan låg han även bakom 0-2 där han tog sig runt på högerkanten och sköt in ett lågt skott som styrdes på nyss nämnde Lukaku och in.

– Vi analyserade i halvtid där tränaren sa att jag hade möjligheten att gå lite mer inåt och gå mer en mot en, för det är en av mina styrkor. Så jag lyckades med det. Kevin (De Bruyne) gav mig bollen och jag dribblade och gjorde det jag behövde och spelade in bollen i straffområdet. Romelu (Lukaku) vet alltid var han ska vara och var på rätt plats. En skön känsla, säger Lukebakio.

Lagkaptenen Kevin De Bruyne tog sig också till den mixade zonen. Även om Manchester City-stjärnan inte fick så mycket boll som han var van vid så låg han bakom ett par farliga belgiska anfall, däribland 0-2-målet. Och den nyblivna belgiska landslagskaptenen var nöjd med lagets insats.

– Vi spelade bra. Vi har ett lite nytt lag med många unga spelare och alla gjorde det bra. Det var förmodligen en av de allra tuffaste matcherna i vår grupp, säger han i den mixade zonen.

Kevin De Bruyne fick lite frågor om den notoriske målskytten Romelu Lukaku. Belgaren har nu uppnått 71 mål i landslaget som 29-åring efter sitt hattrick mot Sverige. ”KDB” fick frågan om man kan jämföra Lukaku med Zlatan Ibrahimovic, som två anfallslegender för vardera land.

– Vad Zlatan har gjort under sin karriär är otroligt. Men vi har Romelu (Lukaku) och han har gjort så många mål för oss och så länge han spelar så kommer han fortsätta göra så. Det är upp till honom hur länge han vill spela för Belgien och fortsätta i det spåret, säger De Bruyne i den mixade zonen.

Uppdaterad 26 mars, 2023