Expekt

Foto: Bildbyrån

Debutanten i backlinjen och veteranen på mittfältet var de som låg bakom Sveriges vinst mot Malta. En säker seger för Sverige som tar ett steg närmare EM.

Vilken landslagsdebut det blev för Marcus Danielsson. I 11:e spelminuten får Sverige en hörna och på inlägget är Danielsson framme med vänster bredsida och sätter 1-0 för Sverige.

Det är egentligen det enda av större signifikans som händer i 1:a halvleken. Total dominans av Sverige, med några få uppstick från Malta.

Granvqist blir neddragen i straffområdet vid en svensk hörna och straff döms. Sebastian Larsson sätter kyligt straffen längs med marken mot högra stolpen och Sverige leder med 2-0 i matchens 58:e minut.

Forsberg läger en fin pass till Quaison som sedan försöker nå Marcus Berg. Bollen tar på en maltesisk knä och det blir ett självmål, och Sverige leder nu med 3-0.

Robin Quaison blir sedan fälld i 70:e minuten och det döms straff. Sebastian Larsson sätter även denna, men byter hörn och det är nu 4-0 till Sverige. Quasion blir utbytt i samma veva och ersätts av Alexander Isak. Quasion som varit företagsam och kreativ matchen igenom.

Sebastian Larsson blir tvåmålsskytt i en match som Sverige vinner med 4-0. Stabil match, men motståndet var ganska enkelt. Nu väntar Spanien på tisdag på Friends Arena. Ett Spanien som spelade oavgjort mot Norge.

Uppdaterad 16 oktober, 2023