Expekt

Marcus Berg och Sebastian Larsson ser fram emot EM-premiären på måndag och vill lägga coronaproblematiken bakom sig. Enligt de rutinerade spelarna gäller det att hålla fullt fokus på premiärmatchen, samtidigt som de måste hålla sig innanför restriktionsramarna.

Under torsdagen höll landslaget en presskonferens med Sebastian Larsson och Marcus Berg, där de fick förklara truppens känsla samt kommentera premiärmatchen mot Spanien på måndag.

Gällande det aktuella coronaläget i truppen så är en av nyckelspelarna Sebastian Larsson nöjd med hur truppen har skött de negativa beskeden som kommit i veckan.

– Vi har tajtat till det lite med restriktionerna som ni vet. Men samtidigt är det ingen ny situation och jag tycker och tror att gruppen har hanterat det väldigt bra, vi måste någonstans också hålla fokus på matchen som närmar sig, säger Sebastian Larsson och fortsätter:

– Är det något man har lärt sig med åren så är det att det gäller att fokusera fullt på matchen på måndag.

Även forwarden Marcus Berg är rutinerad och har varit med en längre tid. Han tycker att man lär sig av det gångna året och de restriktioner och förändringar som krävs.

– Man har levt med det här nu i ett och ett halvt år, det gäller bara att se till sig själv och göra allting rätt. Det är extra viktigt nu när vi fått in viruset att vi sköter oss extra noga så att vi förhoppningsvis inte får fler smittade, säger Berg på presskonferensen.

På måndag spelar Sverige sin EM-premiär mot Spanien och förberedelserna inför matchen är i full gång, där den svenska träningsdosen har ökat. En av positionerna som det pratats mycket om är de två anfallspositionerna längst fram, där Marcus Berg hoppas på att sno åt sig en plats.

– Jag hoppas att jag får spela och jag är laddad och taggad och ser fram emot matchen, säger anfallaren.

Sverige har mött Spanien två gånger i EM-kvalet och vet spanjorernas styrkor och svagheter, något som man har analyserat inför premiären.

– Vi har gått igenom dem lite grann, de är bollskickliga och vill ha mycket bollinnehav. Vi kan ligga kompakt och förhoppningsvis kan vi utnyttja de ytor som uppstår när vi vinner boll. Vi vet att varenda jävel kommer att lägga ner ett hårt jobb där ute och det kommer att bli bra om vi sätter våra grunder, säger Marcus Berg.

Även Sebastian Larsson är inne på att defensiven blir viktigt för Sverige, men att man också måste våga framåt för att inte bli för tröttkörda på att jaga boll.

– Det krävs ett hårt jobb från vår sida. Som ”Mackan” är inne på så gäller det att hota framåt när vi får chansen, och vara bra defensivt. Men ska vi jobba i 90 minuter och hålla nollan, så måste vi också hota in emellan när vi får chansen, säger Larsson på presskonferensen.

Uppdaterad 10 juni, 2021