Expekt

Foto: Bildbyrån

Sveriges förbundskaptener i fotboll Janne Andersson och Peter Gerhardsson har på eget initiativ valt att sänka sin löner under perioden som de är korttidspermitterade.

Lönesänkningen uppgår till 20% och gäller för tiden 14 april till den 31 maj. Den gäller både förbundskaptenerna samt de assisterande förbundskaptenerna Peter Wettergren och Magnus Wikman.

Så här beskriver Janne Andersson läget till svenskfotboll.

– Min arbetssituation har förändrats en hel del den senaste tiden. Ligafotbollen har ju ställts in vilket gör att jag inte kan resa runt och titta på spelare. Det gör att jag har betydligt mindre att göra och därför kändes det rätt och naturligt att även gå ned i lön. Dessutom har fotbollen i stort, och även SvFF, drabbats av inställda matcher och liknande. Förhoppningsvis bidrar detta till att den ekonomiska situationen blir något bättre för förbundet, säger Janne Andersson.

Till samma sida säger Peter Gerhardsson.

– Arbetsvardagen har givetvis påverkats av coronautbrottet och många av de ordinarie uppgifterna är i nuläget inte möjliga att genomföra. Med tanke på det så känns det bra att ta det här beslutet i en period där både vår arbetsbelastning samt förbundets ekonomiska situation påverkas av omvärldsläget, säger Peter Gerhardsson.

Uppdaterad 15 september, 2021