Uppdaterad 1 juli, 2022

Den 19 spelare stora truppen till P17-EM har blivit två namn större. Enligt Svenska Fotbollförbundets hemsida så har IF Elfsborgs Malte Wester samt forwarden Leonardo de Oliveira (FC Famalicao) tagits ut till EM-truppen.

I förra veckan så presenterade Roger Franzén den trupp som skulle representera Sverige i P17-EM i Israel. Då lämnade förbundskaptenen två vakanser i truppen, i väntan på besked till denna vecka. När EM-fotboll.se pratade med Franzén så förklarade han att Sverige gärna väntade in supertalangen Roony Bardghji, till vardags i FC Köpenhamn.

– Roony (Bardghji) är en spelare som kan bli aktuell, sade Roger Franzén till EM-fotboll.se då.

Under dagen och kvällen så utvecklades nyheten innan danska Tipsbladet.dk kunde rapportera att FC Köpenhamn stoppade sin guldklimp från spel med Sverige i P17-EM på grund av den pågående säsongen i Danmark.

Men nu har P17-landslaget släppt sin slutgiltiga trupp till EM. På Svenska Fotbollförbundets hemsida går det att skymta två tillskott till truppen. De två sista spelarna in i truppen är Malte Wester (IF Elfsborg) och Leonardo de Oliveira (FC Famalicao).

Malte Wester är en central mittfältare som anslöt till Borås-klubben Elfsborg från Djurgården för nästan exakt ett år sedan. Leonardo de Oliveira har fått sin fotbollsuppfostran de fyra-fem senaste åren i Portugal (Porto och nu Famalicao) men är uppväxt i Åkersberga.

Se truppen till P17-EM här.