Uppdaterad 1 juli, 2022

P17-landslaget, med spelare födda 2005, ska spela EM i Israel i maj månad. Till dess har nu förbundskaptenen Roger Franzén tagit ut den trupp som ska representera Sverige.

Den 16 maj så sparkas U17-EM igång i Israel där Sverige spelar i Grupp D tillsammans med Skottland, Portugal och Danmark. P17-landslaget består av en drös talangfulla spelare som via två kvalrundor alltså nu tagit sig till det stora EM-slutspelet.

Truppen bestod i början av 19 spelare, men skulle kompletteras med ytterligare två spelare veckan efter uttagningen. Där bland annat supertalangen Roony Bardghji kunde bli aktuell, något som Roger Franzén berättade för EM-fotboll.se. Men FC Köpenhamn stoppade detta. Varbergs Montader Madjed tackade även nej till EM, av personliga skäl. De två spelare som blev sist in i EM-truppen är Leonardo de Oliveira och Malte Wester.

– Det är roligt och starkt av oss att kvalificera sig till EM. Det är ju fjärde gången på fem år som Sverige kvalificerar sig till U17-EM. Vi har en spelskicklig grupp spelare, kanske den mest spelskickliga gruppen av någon annan av de tidigare kullar jag har haft, säger förbundskaptenen Roger Franzén till EM-fotboll.se.

Truppen till P17-EM

Målvakter:

Casper Andersson, Kalmar FF
Elis Bishesari, IF Brommapojkarna
Filip Sidklev, IF Brommapojkarna

Backar:

André Alvarez Perez, Malmö FF
Alexander Hughes, Malmö FF
Elison Makolli, Malmö FF
Fredrik Nissen, IF Brommapojkarna
Matteo Perez Vinlöf, Bayern München
Gottfrid Rapp, IF Elfsborg
Edvin Tellgren, IFK Norrköping

Mittfältare/forwards:

Taha Ayari, AIK Fotboll
Djoseph Bangala, Parma
Jardell Kanga, Bayer Leverkusen
Kazper Karlsson, Halmstads BK
Alex Lindelöv, Västerås SK
Ludwig Malachowski Thorell, IF Brommapojkarna
Malik Mokédé, Örebro SK
Marco Olsson Valdés, IF Brommapojkarna
Emmanuel Tannor, Parma
Malte Wester, IF Elfsborg
Leonardo de Oliveira, Famalicao