Uppdaterad 29 april, 2022

Supertalangen Roony Bardghji kan bli aktuell för U17-EM. Förbundskaptenen Roger Franzén meddelar för EM-fotboll.se att landslaget inte har gett upp hoppet om FC Köpenhamn-yttern.

Igår släpptes truppen till P17-EM i Israel där Sverige ställs inför en tupp grupp tillsammans med Danmark, Skottland och Portugal. Den framgångsrika och talangfulla generationen med spelare födda 2005 har tagit sig till EM, där ett häftigt äventyr väntar mellan 16 maj till 1 juni. När förbundskaptenen Roger Franzén släppte sin trupp så gjorde han det med två vakanser. Nästa vecka ska truppen kompletteras med ytterligare två spelare, där förhoppningen är att få loss en av Sveriges största talanger i form av Roony Bardghji.

Supertalangen har under säsongen växt fram i svenska folkets ögon och gjorde startdebut för FC Köpenhamn i vintras. Sedan dess har han varit ett givet inslag i den danska storklubben som i skrivande stund leder den danska Superligan med sex poäng med fem omgångar kvar att spela. Den stora frågan för landslagsledningen är om FC Köpenhamn vill släppa sin guldklimp till U17-EM.

– Det är ju inget FIFA-datum och han spelar ju för FCK varje vecka. Det gör att det blir ytterst svårt att få loss honom till EM för oss. Men vi har hållit på det några dagar för att se hur det ser ut nästa vecka. De har förlorat två matcher i rad nu och möter Midtjylland till helgen. Blir det förlust där så blir det riktigt jämnt där uppe mellan lagen, och då kommer han att tävla ända in till EM, och då blir ju Roony svår att få loss för oss, säger Roger Franzén till EM-fotboll.se och fortsätter:

– Vi släppte truppen igår och valde att ha två platser öppna där Roony är en av de som kan bli aktuell.

Även om tongångarna inte låter alltför positiva kring Bardghjis medverkan i EM eller ej så finns det ändå ett någorlunda gott hopp om att han ska bli tillgänglig. Med hela Europas ögon på sig och en plats i U21-landslaget så sent som i mars månad så är det klart att 16-åringen skulle bli ett väldigt häftigt tillskott till den redan talangfulla svenska truppen.

– Det är klart att vi har hoppet uppe. Jag menar, Roony är ju kanske Europas bästa spelare på sin position i den här årskullen. Det är väldigt få spelare i hans ålder som startar varje vecka i en ganska bra liga och i ett bra lag. Han är ju aktuell för U21-landslaget så nu när det väntar ett EM så är det klart att vi har förhoppningen om att få med oss honom, avslutar Franzén till EM-fotboll.se.