Expekt

Uppdaterad 9 november, 2023

FC Köpenhamn tog en häftig skalp hemma mot Manchester United och vann med 4-3. Matchhjälte blev den 17-årige svensken Roony Bardghji som med sitt mål i den 87:e matchminuten avgjorde för FCK.

Under onsdagskvällen spelades det Champions League-matcher runt om i Europa. I Grupp A ställdes FC Köpenhamn och Manchester United mot varandra i en häftig drabbning på Parken i den danska huvudstaden. Manchester United tog ledningen och utökade densamma genom sin danske forward Rasmus Höjlund, med fem år bakom sig i FC Köpenhamn, som med sina två mål gav engelsmännen en tidig nedförsbacke efter dryga halvtimmen.

En tung smäll skulle dock möta Man United tio minuter senare när Marcus Rashford fick direkt rött kort efter en stämpling på FCK:s Elias Jelert och Rashford fick lämna planen. Ett decimerat Manchester-lag gav det danska huvudstadslaget spring i benen och bara tre minuter efter det definita domslutet (VAR-koll) kunde norrmannen Mohammed Elyounoussi skjuta in 1-2 för hemmalaget FCK.

Under den första halvlekens tilläggstid (13 minuter) fick FC Köpenhamn till och med se ett kvitteringsmål. Efter två handssituationer i straffområdet dömde domaren straff för Köpenhamn, en straff som portugisen Diogo Goncalves förvaltade till 2-2 i matchen.

I den andra halvleken kom Köpenhamn ut med ett stort självförtroende efter att man fått sig en gratisbiljett in i matchen efter Rashfords röda kort. En kalldusch kom dock för hemmalaget när Manchester United fick en straff i den 68:e matchminuten där Bruno Fernandes var säkerheten själv från elva meter till 2-3 för bortalaget.

FC Köpenhamn skulle dock inte nöja sig med att se ett United med tio man segla ifrån i den så viktiga gruppspelsmatchen. Istället dök Lukas Lerager upp och kvitterade till 3-3 i den 82:a minuten. Och sedan var det dags för en svensk supertalang att presentera sig. Roony Bardghji, 17, byttes in efter 63 minuter och stod för ett starkt inhopp där han skapade ett par chanser för FCK innan kvitteringen och där han hade flera fina bollbehandlingar. Men Roonys stora avtryck satte han i den 87:e matchminuten. Efter ett fint FCK-anfall fick Bardghji stå helt ensam i bortre delen av straffområdet och måtta ett volleyskott, ett skott som överlistade André Onana i Man United-målet till 4-3 för FC Köpenhamn och stora delar av Parken hoppade upp från sina stolar.

Svenskens 4-3-mål blev matchavgörande i en helt galen CL-tillställning i Grupp A. FC Köpenhamn har fyra poäng i gruppen bakom suveräna Bayern München och FCK ligger i och med detta på andraplats före både Galatasaray och Manchester United. Noterbart är att Viktor Claesson spelade hela matchen med kaptensbindeln för FCK och Jordan Larsson fick hoppa in i matchminut 78. Victor Nilsson Lindelöf fick inte hoppa in för sitt Manchester United.

FC Köpenhamn – Manchester United, 4-3 (2-2)

’3 0-1 Rasmus Höjlund
’28 0-2 Rasmus Höjlund
’45 1-2 Mohammed Elyounoussi
’45+9 2-2 Diogo Goncalves (str)
’68 2-3 Bruno Fernandes (str)
’82 3-3 Lukas Lerager
’87 4-3 Roony Bardghji


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna