Marcus Danielson

Marcus Danielson2021-05-06T14:16:13+02:00

Marcus Danielson är ingen spelare som från tidig ålder varit en talang utan han har länge kämpat i Allsvenskan innan han slutligen fick sitt genombrott i Djurgården 2018 och framförallt 2019. Hans insatser på planen belönades inte bara med ett utomlands kontrakt i Kina utan även med att Janne Andersson tog ut honom till A-landslaget i EM-kvalet 2019. 10 minuter in i sin debut gjorde han mål i A-landslaget. En uppskattad spelare av Janne Andersson som inte kunnat vara med de senaste samlingarna till följd av covid-19 restriktioner i Kina. Men till sommarens EM-slutspel kommer med största sannolikhet Danielson finnas med i den svenska truppen.

—— Nyheter om Marcus Danielson ——

Marcus Danielson
Marcus DanielsonPosition: Försvarare
Född: 8 April 1989
Längd: 192 cm
Vikt: 83 kg
Klubb: Dalian Professional

Klubbkarriär
Marcus Danielson började sin karriär i IFK Eskilstuna och har sedan dess spelat i flera svenska klubbar. Han spelade bland annat i Västerås tillsammans med en ung Victor Nilsson Lindelöf. Danielson var länge en pålitlig mittback utan att sticka ut speciellt mycket. I GIF Sundsvall spelade han över 150 matcher innan han lämnade klubben i februari 2018. Danielson gick då till Djurgården där hans riktiga genombrott skulle komma. Danielson är en så kallad late bloomer. Redan under sin debutsäsong vann Djurgården svenska cupen och som inte det vore nog blev nästa säsong ännu bättre. Då var Danielson en av nyckelspelarna när Djurgården fick lyfta Lennart Johanssons pokal och titulera sig allsvenska mästare. Marcus Danielson fick då ta emot utmärkelsen Allsvenskans värdefullaste spelare för sitt dominanta mittbacksspel. Han flyttade därefter till Kina och Dalian Professional för att tjäna ordentligt med pengar.

 

Landslagskarriär:
Marcus Danielson fick chansen i både U17 och U19 landslaget, men efter det blev det inte några mer landskamper för Danielson mellan åren 2007 och 2019. Men efter sin succésäsong med Djurgården blev Marcus Danielson uttagen för första gången i det svenska landslaget av Janne Andersson vid 30 års ålder. I kvalet till EM i sommar startade han flera matcher bredvid Victor Nilsson Lindelöf i mittförsvaret. Han fick också starta i flera matcher i Nations League bland annat mot Kroatien där han gjorde mål både framåt och bakåt. I den senaste landslagstruppen fanns inte Danielson med på grund av att han spelar i Kina och dess karantänsregler. I dessa matcher klev Filip Helander fram och imponerade vilket har skapat en intressant konkurrenssituation inför EM 2021.

 

Statistik

Landslag Matcher Mål
A 7 2
U19 3 0
U17 2 0

Uppdaterad 6 maj, 2021

Till toppen