Expekt

Landslagsmittfältaren Kristoffer Olsson vårdas inte längre i respirator. Hans klubb FC Midtjylland har kommit med nya positiva besked om 28-åringen.

Det var för en dryg månad sedan som Kristoffer Olsson fick åka in akut till sjukhus efter att ha fallit ihop hemma i Danmark. Olsson fick vårdas i en respirator på ett sjukhus i danska Århus där han sedan den 20 februari befunnit sig. För drygt två veckor sedan kom beskedet att han drabbats av många små blodproppar i hjärnan vilket orsakat sjukdomstillståndet. Nu har FC Midtjylland, där Kristoffer Olsson har sin hemvist, kommit med ett positivt besked i rätt riktning.

Under måndagen skriver klubben att Kristoffer Olsson inte längre vårdas i respirator och att han flyttas från intensivavdelningen till en annan avdelning i form av Hammel Neurocenter där specialister ska ha koll på hans rehabilitering. Enligt den danska klubben kan en rehabilitering ta lång tid.

”Tyvärr har Kristoffer ännu inte återfått sin motoriska funktion eller verbala förmåga. Specialisterna uppskattar att rehabiliteringsperioden kommer att ta flera månader, och hans tillstånd utvärderas ständigt och kräver ytterligare undersökningar och behandling, så det är fortfarande för tidigt att ge en definitiv prognos”, skriver klubben på sin hemsida.

Uppdaterad 18 mars, 2024