Den 4-9 maj ska det talangfulla P16-landslaget spela fyrnationsturnering i Portugal. Förbundskapten Roger Franzén har tagit ut den svenska truppen bestående av 20 spelare. Se truppen och matchtiderna nedan.

Sveriges näst yngsta pojklandslag med spelare födda 2007 kommer att spela en utvecklingsturnering under UEFA:s vingar i maj månad. Den 4-9 maj kommer Sverige ställas mot tufft motstånd i form av Italien, Belgien och Portugal där de sistnämnda arrangerar turneringen på tre olika anläggningar.

Blågult kommer att ställas mot Italien på Estádio São Sebastião i Mirandela den 4 maj. Sedan väntar hemmanationen Portugal på Estádio Municipal i Bragança innan Sverige avslutar äventyret den 9 maj mot Belgien på Estadio Municipal i Macedo de Cavaleiros.

Förbundskaptenen för P16-landslaget, Roger Franzén, har tagit ut en trupp på 20 spelare som ska få ta sig an toppmotståndet. Truppen består av två målvakter, sju försvarare och elva mittfältare och forwards. IFK Göteborg, Malmö FF och IF Brommapojkarna är de lag som har flest spelare med i truppen med tre spelare vardera.

De flesta spelare i truppen tillhör till vardags svenska elitklubbar med ett undantag i stortalangen Neo Jönsson. Spelaren lämnade den unika Stockholmsklubben Maj FC i vintras för spel i den danska storklubben FC Köpenhamn. Det är endast Neo Jönsson och en annan supertalang i Kenan Busuladzic (bilden) som tillhör klubbar utanför Sveriges två toppdivisioner då han spelar regelbunden A-lagsfotboll i Division 1 Södra med sitt Oskarshamns AIK.

Sveriges spelprogram

Matcherna sänds på Svenskfotboll.se.

4 maj:
Sverige – Italien
12:00

6 maj:
Portugal – Sverige
16:00

9 maj:
Sverige – Belgien
11:00

Truppen

Målvakter:
Theodor Kvist, Västerås SK
Joakim Persson Malmö FF

Utespelare:
Dag Hallgren, IF Elfsborg
Bleon Kurtulus, Halmstads BK
Ben Magnusson, IFK Göteborg
Rasmus Nåfors Dahlin, IFK Göteborg
Alexander Olsson, Malmö FF
Emil Werner, Hammarby IF
Max Vogele, IF Brommapojkarna
Kenan Busuladzic, Oskarshamns AIK
Måns Isaksson, Jönköpings Södra IF
Neo Jönsson, FC Köpenhamn
Jonah Kusi-Asare, AIK
Gentian Lajqi, Malmö FF
Malte Ljungkull, BK Häcken
Erik Nilsson, IFK Göteborg
Ossian Nordvall, IF Brommapojkarna
Philip Pawlowski, IF Brommapojkarna
Nikolaj Staykov, Djurgårdens IF
Kawa Sulaiman, AIK

Uppdaterad 24 april, 2023