Expekt

Alexander Isak är given i Sveriges startelva, enligt Janne Andersson. På landslagets sista träning inför matchen mot Polen, fick han en ny anfallspartner som kan bädda för ett annorlunda anfallspar imorgon.

Alexander Isak har varit stekhet under Europamästerskapen och hyllats världen över. Han ses av många som given i den svenska startelvan imorgon mot Polen.

Under landslagets träning under tisdagen, som dessutom är den sista innan matchen mot Polen, fick Alexander Isak spela bredvid Robin Quaison i anfallet. I både matchen mot Spanien och Slovakien spelade Marcus Berg tillsammans med Alexander Isak, men kanske är det något som Janne Andersson vill förändra inför den sista gruppspelsmatchen.

Robin Quaison kom in mot Slovakien i Marcus Bergs ställe och fixade fram straffen som gav 1-0 till Sverige. Han och Alexander Isak har visat en bättre kemi tillsammans, och tycker om att spela med varandra, enligt vad de tidigare har uttryckt.

Enligt Sportbladet så valde Janne Andersson att ställa upp två olika elvor under dagens träning. Utifrån hur elvorna är formerade så går det inte att peka på en potentiellt full startelva mot Polen imorgon, men ett konstaterande är åtminstone att Alexander Isak och Robin Quaison spelade matchspelet på träning tillsammans. Om det innebär att de startar ihop imorgon är ännu oklart.

Janne Andersson har under en tidigare presskonferens under mästerskapet tydligt förklarat att han tycker om att blanda i lagen under träning. En sak som är säker är att Sebastian Larsson startar mot Polen, då han bekräftats vara lagkapten i mötet.

Så ställde Sverige upp på träningen, enligt Sportbladet:

Lag 1:

Robin Olsen
Emil Krafth, Pontus Jansson, Filip Helander, Ludwig Augustinsson
Viktor Claesson, Kristoffer Olsson, Jens Cajuste, Emil Forsberg
Alexander Isak, Robin Quaison

Lag 2:

Kristoffer Nordfeldt
Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Pierre Bengtsson
Sebastian Larsson, Gustav Svensson, Albin Ekdal, Ken Sema
Marcus Berg, Dejan Kulusevski

Uppdaterad 6 oktober, 2021