Det svenska P16-landslaget spelade oavgjort mot Tjeckien i EM-kvalets andra spelande match. Roony Bardagji blev tvåmålsskytt för Sverige och bidrog till en viktig poäng för Blågult.

I drygt en vecka så har Sverige pojklandslag födda 2005 befunnit sig i Lettland för att spela EM-kval mot värdnationen samt Litauen och Tjeckien.

I premiäromgången så vann Sverige enkelt mot Litauen och tog en tidig trepoängare. P16-landslagets match mot Lettland blev inställd  i omgång två, men matchen mot Tjeckien i den sista gruppspelsmatchen kunde spelas.

Matchen mot tjeckerna var en gruppfinal på förhand där Sveriges motståndare hade tagit full pott och sex poäng inför matchen. Tjeckien började också bäst och tog ledningen på straff efter drygt elva minuter. Tio minuter senare så gjorde Sverige sitt första mål efter en fin soloprestation av FC Köpenhamn-spelaren Roony Bardagji som placerade bollen i sitt högra hörn med vänsterfoten.

Den första halvleken slutade 1-1. I den andra halvleken så tog Tjeckien ledningen omgående efter en hörnnick. Sverige fick svårt att greppa matchen i den andra halvleken men försökte med en forcering på slutet, något som gav resultat. I den 95:e matchminuten pekade domaren på straffpunkten efter en situation i Tjeckiens straffområde. Fram till elvameterspunkten steg Roony Bardagji fram och dunkade säkert in 2-2 och sitt andra mål i matchen. Sverige fick därmed med sig en poäng från matchen.

I och med strulet med matchen mot Lettland så har inte Sverige blivit klara för Elite Round (EM-kvalets omgång 2) än. Förbundskaptenen Roger Franzén säger till Svenska Fotbollförbundets hemsida att det fortfarande är oklart hur det blir. Lettland har fått ställa in två matcher på grund av covid-19. Tjeckien står på sju poäng i tabellen och är klara vidare till nästa omgång.

Men enligt Franzén så är siktet inställt på att Sverige och Lettland ska mötas vid ett senare tillfälle. Lettland ska också ställas mot Litauen. Om Sverige besegrar eller spelar oavgjort mot Lettland så är man vidare till nästa runda, som ett av två lag från denna grupp.

Så startade Sverige:

1. Elis Bishesari (IF Brommapojkarna)
3. Elison Makolli (Malmö FF)
6. Kazper Karlsson (Halmstads BK)
7. Taha Ayari (AIK)
8. Marco Olsson Valdés (IF Brommapojkarna)
9. Emmanuel Tannor (Parma)
10. Jardell Kanga (IF Brommapojkarna)
11. Roony Bardagji (FC Köpenhamn)
13. André Alvarez Perez (Malmö FF)
14. Fredrik Nissen (IF Brommapojkarna)
15. Alexander Hughes (Malmö FF)

Inhoppare:

19. Momodou Lamin Sonko (BK Häcken), in ’46
20. Montader Madjed (Varbergs BoIS), in ’58
5. Matteo Perez Vinlöf (Hammarby IF), in ’69
17. Djoseph Bangala (Parma), in ’69
4. Edvin Tellgren (IFK Norrköping), in ’84

Ej använda avbytare:

12. Marcus Pettersson (Malmö FF)
2. Gottfrid Rapp (IF Elfsborg)
16. Ludvig Malachowski Thorell (IF Brommapojkarna)
18. Malte Wester (IF Elfsborg)