Polen och Spanien drog jämnt och kryssade till sig en varsin poäng efter att Robert Lewandowski satte Polens kvittering till 1-1. I och med resultatet i Sevilla har nu Sverige allt i egna händer inför den sista omgången. Om Sverige vinner mot Polen vinner man också Grupp E.

Under den sena lördagskvällen ställdes Polen och Spanien mot varandra i Sevilla. Spanien kom från ett oavgjort resultat i premiären mot Sverige. Polen hade dock kniven mot strupen. Vid förlust mot Spanien så var det tack och hejdå för polackerna.

Matchbilden började som väntat. Spanien ägde mycket boll och skapade några halvfarliga chanser. Polen utnyttjade ett par kontringslägen men satte inte sina lägen.

Efter 25 minuter tog Spanien ledningen. Gerard Moreno skottpassade in till Alvaro Morata som styrde in 1-0 för Spanien. Målet blev avvinkat för offside till en början men efter VAR-granskning godkändes målet.

Robert Lewandowski hade en megachans att kvittera för Polen innan paus, men lyckades inte överlista Unai Simon i det spanska målet denna gång.

Den andra halvleken började på ett bra sätt underhållningsmässigt. Polen kom ut med ny fart, och Spanien stod upp. Men efter 54 minuter skulle Polen få utdelning på ett inlägg. Högst i straffområdet kom den stora stjärnan Robert Lewandowski och knoppade in 1-1.

I nästa minut, till och med i nästa anfall, stämplade Polens Jakub Moder spanjoren Gerard Moreno i straffområdet. Efter noggrann VAR-granskning pekade till slut domaren på straffpunkten. Gerard Moreno, som vann med sig straffen, stegade upp från elva meter. Men Moreno kunde inte förvalta straffen utan sköt i stolpen och matchen var fortfarande oavgjord.

De sista 40 minuterna av all matchtid blev som väntat. Spanien skapade läge på läge och ägde mycket boll. Men Polen försvarade sig på ett bra sätt, och tog till slut välförtjänt en poäng. Matchen slutade 1-1.

I och med resultatet är nu Sverige kvar i topp av Grupp E. Sverige har fyra poäng, Slovakien tre, Spanien två och Polen ett. Om Sverige vinner mot Polen den 23 juni, vinner man också gruppen. Sverige har alltså allt i egna händer för att skaffa sig en bra placering i gruppen för att sedan nå åttondelsfinal.