Expekt

Jan Bednarek har varit en nyckelspelare i Polens försvarsspel under EM. Nu kan Premier League-backen missa mötet med Sverige på onsdag. Detsamma gäller Brightons Jakub Moder.

I lördags skrällde Polen i Grupp E och tog en poäng av Spanien i Sevilla. Under matchen fick dock polackerna ett tungt avbräck när Jan Bednarek lämnade planen i den 85:e matchminuten.

Bednarek, som tillhör Southampton till vardags, klev av skadad och befarades ha en muskelskada. Enligt polska sajten Sport, ska Jan Bednarek ha varit på läkarundersökning igår. Han har funnits med på Polens träningar men utan att ha deltagit.

Polska rapporter gör också gällande att Bednarek själv inte kan se sig själv missa Sverige-matchen. Mittbacken är tillsammans med Kamil Glik given i Polens mittlås.

Polska medier rapporterar också om att Polen kan bli av med ännu en ordinarie spelare till matchen mot Sverige. Jakub Moder, till vardags med svenskbekantingen Graham Potter i Brighton, startade senast mot Spanien men kan även han missa mötet med Sverige. Den centrala mittfältaren ska genomgå en ultraljudsundersökning för sitt knä, enligt rapporter från Polen.

Ett glädjebesked för Polen är dock att Gregorz Krychowiak är tillbaka i matchtruppen efter att ha varit avstängd i matchen mot Spanien. Polen har kniven mot strupen i matchen mot Sverige, då man är i behov av tre poäng för att kunna nå åttondelsfinal.