En av Polens stora stjärnor, Arkadiusz Milik, missar hela Europamästerskapet och därmed mötet med Sverige den 23 juni. Forwarden är skadad och kommer inte att medverka i EM, meddelar det polska förbundet.

Polen har en tung anfallsbesättning som varit en del av landslaget de senaste åren. Förutom den allra mest givna stjärnan i laget, Robert Lewandowski, har Krzysztof Piatek och Arkadiusz Milik flankerat Bayern München-anfallaren.

Krzysztof Piatek, till vardags i Hertha Berlin, konstaterades skadad inför mästerskapet och togs aldrig ut till EM-truppen.

Nu kommer ännu ett bakslag. Polen får klara sig utan ännu en av sina viktiga pusselbitar i EM. Napoli-anfallaren (på lån i Marseille under säsongen) Arkadiusz Milik missar mästerskapet i sommar.

Forwarden har dragits med en knäskada men blev uttagen i EM-truppen med förhoppningen att bli frisk till gruppspelet. Men under den sena gårdagskvällen meddelade det polska fotbollförbundet att skadan är för allvarlig och att Milik missar EM.

Polen kommer inte att ersätta Milik än, meddelar förbundet på sin hemsida. Arkadiusz Milik har spelat 60 landskamper för sitt Polen och har hunnit med att göra 15 mål.

Uppdaterad 8 juni, 2021


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play