Den 34-årige anfallaren Marcus Berg har gjort sitt i landslaget. I en intervju med Göteborgs-Posten meddelar Berg att han spelat sin sista landskamp.

Redan i mars berättade Marcus Berg att EM förmodligen skulle bli hans sista mästerskap och landskamper i den blågula tröjan. Men han höll samtidigt en dörr öppen för en fortsättning.

Efter Sveriges uttåg ur EM bekräftade inte varken Marcus Berg eller någon annan att de gjort sitt i landslaget. Men under fredagen gav anfallaren sitt besked. I en intervju med GP meddelar Marcus Berg att han slutar i det svenska landslaget. Något som han vetat om länge, och som han också kommunicerat med landslagsledningen.

– Det är speciellt, men allt har sin tid. Och man har vetat om att den här tiden kommer. Man får bara acceptera det och glädjas åt det man har varit med om, säger Berg till GP och fortsätter:

– Det är väl inte den sista tiden i landslaget som definierar min tid där. Jag ser tillbaka på den tiden som fantastisk. Jag har fått vara med och ta Sverige till en kvartsfinal i VM och ett EM-slutspel, gå vidare från det. På så sätt är jag extremt glad och stolt över det jag och laget har gjort.

Marcus Berg har varit en nyckelspelare i Janne Anderssons landslag sedan 2016, men var också en del av Erik Hamréns svenska landslag dessförinnan. Han har gjort 90 landskamper i den blågula tröjan och 24 mål. Nu kommer Bergs fokus ligga på spel i klubblaget med IFK Göteborg, dit han återvände under sommaren efter en 14 år lång utlandskarriär.

Uppdaterad 9 juli, 2021