Marcus Berg har bekräftat att han slutar i landslaget. Sedan tidigare är det också klart att Andreas Granqvist har gjort sitt i Blågult. Nu väntar besked från Sebastian Larsson och Mikael Lustig, som båda ska prata med Janne Andersson i veckan.

Efter det dystra avslutet i EM för svensk del, där man åkte ut i åttondelsfinal mot Ukraina, så har två landslagsspelare tackat för sig. Andreas Granqvist har varit lagkapten sedan 2016 i landslaget men var med under EM utan att vara en tilltänkt startspelare på något sätt. Efter EM bekräftade Janne Andersson att ”Granen” spelat färdigt i den blågula landslagströjan.

Detsamma gäller Marcus Berg. I en intervju med GP förra veckan bekräftade Torsby-sonen att han endast kommer att fokusera på klubblagsfotbollen i framtiden och att landslagskarriären är ett avslutat kapitel.

Två andra spelare som det snackats om i diskussionen gällande vilka spelare som kan avsluta sina karriärer i landslaget är Sebastian Larsson och Mikael Lustig. AIK-spelarna är 36 respektive 34 år gamla och har varit med under en lång tid i landslaget.

Något besked har ännu inte kommit, men nu kan det vara på väg. Efter den allsvenska matchen mot Varberg för landslagsspelarna, gav de båda beskedet att de skulle prata med förbundskapten Janne Andersson i veckan. Därmed återstår det att se under veckan som kommer vilket besked som spelarna och förbundskaptenen kommer att ge. Blir det en fortsättning i landslaget eller är den blågula karriären över?

Sebastian Larsson och Mikael Lustig startade alla fyra matcher för Sverige i EM, då de täckte Sveriges högerkant som yttermittfältare och ytterback.

Uppdaterad 6 oktober, 2021


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play