Andreas Granqvist, Marcus Berg och Mikael Lustig har redan gjort det. Nu bekräftar Sebastian Larsson att han också kommer att sluta i landslaget efter uttåget från EM under sommaren.

En av Sveriges mest meriterade landslagsspelare slutar i Blågult. Efter att ha lett Sverige som lagkapten i samtliga matcher under det gångna Europamästerskapet väljer nu Sebastian Larsson att sluta i landslaget. 36-åringen meddelar detta på sin Instagram.

– Det här har varit ett av de tuffaste besluten i min karriär, men tiden är inne att tacka för mig i den blågula tröjan. Min första dröm som liten grabb var att få representera Sverige en dag, skriver AIK-mittfältaren.

Sebastian Larsson har gjort 133 landskamper i den blågula tröjan. Det gör honom till fjärde bäst i historien. Andreas Isaksson har gjort lika många och endast Thomas Ravelli och Anders Svensson har gjort fler.

Den hårt jobbande mittfältaren, som tidigt i karriären blev känd för sin magiska högerfot i både inläggssituationer och på fasta situationer, har gjort tio mål i landslaget. Totalt blev det fem mästerskap för Sverige. Han spelade sitt första EM 2008 och följde sedan upp det med att vara med både 2012 och 2016 och nu även senast 2021. Sebastian Larsson var även med under Sveriges VM 2018.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson hyllar Sebastian Larssons ledarskap framför allt och den erfarenhet han skänker till resten av gruppen. Samtidigt som han kommer sakna hans fotbollskvaliteter.

– Sebastians arbetskapacitet och ledarskap har varit ovärderligt under min tid som förbundskapten. Lägg därtill en fantastisk högerfot som levererat inlägg och frisparkar av högsta klass. Sebastian är en naturlig ledare och under EM gjorde han ett mycket gott arbete som lagkapten. Sebastian ska känna sig stolt över en mycket imponerade landslagskarriär. Jag önskar honom stort lycka till framöver, säger förbundskaptenen till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Uppdaterad 3 september, 2021