Uppdaterad 13 oktober, 2022

Två av 2010-talets stora landslagsspelare: Mikael Lustig, 35, och Sebastian Larsson, 37, lägger skorna på hyllan efter säsongen. Det meddelar spelarna på AIK:s hemsida.

Efter EM 2021 valde två konstanter i landslaget, Sebastian Larsson och Mikael Lustig, att tacka för sig i landslagströjan. 133 landskamper (Larsson) respektive 94 landskamper (Lustig) blev duons slutfacit i landslaget.

Nu meddelar de båda att fotbollskarriären är över efter säsongen. Spelarna tillhör till vardags allsvenska AIK, där de spenderat de senaste säsongerna. Men under torsdagen meddelar alltså klubben att stjärnorna tackar för sig efter säsongens slut.

– Mikael (Lustig) har tagit ett stort ansvar i laget på träning som match. Jag vill tacka Mikael för hans insatser i klubben på och utanför planen. Ett stort tack även för hans insatser för svensk fotboll, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till klubbens hemsida och fyller i:

– Sebastian har gjort ett enormt avtryck i AIK och kommer för alltid vara ihågkommen som en guldhjälte. Professionaliteten och inställningen som han har visat varje dag som han tagit på sig träningströjan eller matchtröjan har höjt ribban för medspelare och AIK som klubb. Stort tack ”Seb” för dina insatser i den svartgula tröjan och för dina insatser för svensk fotboll.

Mikael Lustigs karriär började i moderklubben Sandåkerns SK från Umeå. Karriären gick sedan via Umeå FC, GIF Sundsvall, Rosenborg, Celtic och Gent innan karriären nu avslutas i AIK.

Sebastian Larsson inledde karriären hemma i Eskilstuna för moderklubben IFK Eskilstuna. En storflytt till engelska Arsenal som 15-åring följdes av 16 år i det engelska ligasystemet för Arsenal, Birmingham, Sunderland och Hull innan flytten gick ”hem” till AIK.

Det återstår fem matcher av AIK:s säsong i Allsvenskan, och därmed fem matcher av spelarnas långa spelarkarriärer.

EM-fotboll.se vill tacka Mikael Lustig och Sebastian Larsson för deras insatser för svensk fotboll och det svenska herrlandslaget.