Sveriges P17-landslag är ett steg närmare P17-EM i Israel. Detta efter oavgjort 2-2 mot Danmark i premiärmatchen av EM-kvalets Elite Round. Fortsatt väntar Schweiz och Lettland i jakten på en svensk EM-plats.

Under onsdagen spelade P17-landslaget sin första EM-kvalmatch av tre under detta landslagsuppehåll. Det som står på spel är en plats till sommarens EM i Israel. Gruppsegraren går direkt till EM samt sju av de åtta bästa grupptvåorna i alla kvalgrupper. Något som ger Sverige en bra chans till avancemang.

I premiärmatchen så mötte Sverige Danmark under gårdagen. En match som danskarna tog tag i på en gång och efter 45 spelade minuter så stod det 2-0 till de rödklädda. Men i början av andra halvlek så tände Sverige till. Först kom reduceringen till 2-1 genom Bayer Leverkusens stortalang Jardell Kanga. Bara minuter senare så stänkte Montader Madjed in 2-2 för Sverige som var ikapp. Bara minuten senare så hade Varberg-spelaren Madjed haft ett superläge som han missat, men han fick alltså revanschera sig.

2-2 höll sig faktiskt ända in till slutsignal och Sverige hade tagit en viktig poäng i kampen om en EM-plats. Nu har Sverige allt i egna händer för att gå vidare till Europamästerskapet. Med segrar i de två kommande matcherna så är Sverige vidare med all säkerhet.

På lördag väntar den ”tuffare” motståndaren i Schweiz. Ett land som Sverige nyligen besegrade i ett möte samt spelade oavgjort mot. Sedan väntar Lettland på tisdag som kan bli en direkt avgörande match.

Så startade Sverige:

Elis Bishesari

Elison Makolli, André Alvarez Perez, Fredrik Nissen, Matteo Perez Vinlöf

Kazper Karlsson, Marco Olsson Valdés

Montader Madjed, Jardell Kanga, Taha Ayari

Emmanuel Tannor

Inhoppare:

Malik Mokédé (’46), Alex Lindelöv (’80), Ludwig Malachowski Thorell (’80), Edvin Tellgren (’80), Djoseph Bangala (’88)

Återstående spelschema:

26 mars:
Schweiz-Sverige
13:00

29 mars:
Lettland-Sverige
14:00

Uppdaterad 1 juli, 2022