Det svenska P18-landslaget ska spela tre tuffa EM-kvalmatcher på hemmaplan, mot Schweiz, England och Andorra. Nu har förbundskapten Mirza Jelecak tagit ut sin trupp till kvalet.

Den 10-16 november så är det dags för P18-landslaget att ta det första steget mot P19-EM 2022 i Slovakien. EM-kvalets första runda spelas i Sverige, där de två bästa lagen i varje grupp går vidare till nästa runda tillsammans med den bästa trean av alla grupptreor.

Matcherna spelas på Skytteholms IP i Solna, där Sverige alltså får ha hemmaplan. Biljetter till matchen finns att köpa här.

P18-landslaget består av spelare födda 2003 först och främst, men har två underåriga spelare födda 2004 i truppen. Peter Amoran, som spelar i division 2 och IFK Östersund till vardags, får kliva upp ett steg i landslagshierarkin. Amoran har gjort 15 matcher för IFK Östersund under året, som ligger på en tiondeplats i Division 2 Norrland.

Den andra spelaren född 2004 i truppen är Hammarbys guldklimp Williot Swedberg. Mittfältaren har gjort två allsvenska mål under säsongen och i stort sett varit ett ordinarie inslag i Hammarbys startelva sedan nye tränaren Milos Milojevic tog över.

Truppen till P18-landslagets EM-kval

Målvakter:

Melker Ellborg, Malmö FF
Sebastian Selin, Västerås SK

Backar:

Peter Amoran, IFK Östersund
Rasmus Bonde, AIK
Samuel Dahl, AIK
Arash Motaraghebjafarpou, Dalkurd FF
Ben Engdahl, Hammarby IF
Elias Olsson, FC Groningen
Casper Widell, Helsingborgs IF

Mittfältare/forwards:

Yasin Ayari, AIK
Markus Björkqvist, Malmö FF
August Karlin, Malmö FF
Williot Swedberg, Hammarby IF
Jusef Erabi, Hammarby IF
Emil Roback, AC Milan
Edwin Andersson, Chelsea FC
Ludwig Nåvik, GIF Sundsvall
Linus Mattsson, Akropolis IF
Ahmed Qasem, IF Elfsborg
Oscar Vilhelmsson, IFK Göteborg

Spelschemat, EM-kval till P19-EM

Alla matcher förutom Schweiz-Andorra (Grimsta IP) spelas på Skytteholms IP i Solna. Ettan och tvåan går direkt vidare till nästa runda. 

10 november:
13:00 England – Andorra
18:30 Schweiz – Sverige

13 november:
13:00 England – Schweiz
18:30 Sverige – Andorra

16 november:
18:00 Sverige – England
18:00 Schweiz – Andorra