P18-landslaget har spelat EM-kval hemma på Skytteholms IP. Efter två vinster och en förlust tar sig Sverige vidare till nästa kvalrunda, som lottas i december.

Det svenska P18-landslaget består av spelare födda 2003 eller yngre och har befunnit sig under en veckas tid i Solna för att spela kval till U19-EM. För motståndet har Schweiz, Andorra och England stått och Sverige kan efter tre matcher avancera till nästa kvalrunda, Elite Round.

Premiärmatchen vann Sverige mot Schweiz med 2-1 efter att Malmö-spelaren Markus Björkqvist avgjort sent. I den andra matchen så besegrade Sverige Andorra med 2-0 och blev därmed redan klart för nästa EM-kvalrunda.

I den sista gruppspelsmatchen så förlorade Sverige mot England med 0-2 och får därmed nöja sig med andraplatsen i kvalgruppen. England går vidare till Elite Round med sju poäng, Sverige med sex poäng.

Nu väntar alltså nästa kvalrunda för att i slutändan nå U19-EM i Slovakien nästa år. Elite Round lottas den 8 december. Då ska 28 länder delas upp sju grupper med fyra lag i varje grupp. Endast vinnaren i varje gruppspel kommer att kvalificera sig för U19-EM.

P18-landslagets resultat i EM-kvalet

Sverige – Schweiz 2-1

Målskyttar: Ahmed Qasem, Markus Björkqvist

Sverige – Andorra 2-0

Målskyttar: Ahmed Qasem, självmål

Sverige – England 0-2