Förbundskaptenen för U20-landslaget, Tomas Turesson, har tagit ut 18 spelare som ska åka till Åland för ett dubbelmöte med Finlands motsvarighet nu i november.

I förra månaden så åkte det nykomponerade P20-landslaget till Marbella för att spela mot Rumäniens U21-landslag och Mexikos U20-landslag. Äventyret blev lärorikt för det nya landslaget men slutade i två förluster och noll gjorda mål. Förlust mot Rumänien med 0-1 följdes upp av förlust mot Mexiko i nästa match.

Men nu ska P20-landslaget ta sig an den nordiska grannen Finland i dubbla träningslandskamper på Åland. Sveriges förbundskapten Tomas Turesson har också i sin tur tagit in några nya spännande spelare jämfört med den förra truppen för P20-landslaget.

I truppen finns några talanger från Superettan med, däribland Landskrona BoIS Kevin Jensen och Johan Rapp, Adam Kaied från Helsingborgs IF samt Manasse Kusu från Östers IF (utlånad från IFK Norrköping). Från den förra truppen finns också Jönköping Södras Daniel Sandsäter med, men nu även också Oscar Uddenäs från IFK Värnamo. Mittfältaren var med och sköt upp Värnamo till Allsvenskan efter en strålande säsong i Superettan och belönas nu alltså med en plats i P20-landslaget.

U20-landslagets trupp

Målvakter:

Joachim Imbrechts, Royale Union Saint­-Gilloise
Hannes Sveijer, IK Sirius

Backar:

Gustav Broman, IF Elfsborg
Niclas Bergmark, Örebro SK
Johan Rapp, Landskrona BoIS
Jamie Roche, IK Sirius
Daniel Strandsäter, Jönköpings Södra IF
Axel Wallenborg, Djurgårdens IF

Mittfältare/forwards:

Erik Ahlstrand, Halmstad BK
Tom Strannegård, AIK
Zeidane Inoussa, SM Caen
Adam Kaied, Helsingborgs IF
Johan Karlsson, IK Sirius
Manasse Kusu, Östers IF (IFK Norrköping)
Sebastian Nanasi, Malmö FF
Nikolaj Möller, Viktoria Köln
Kevin Jensen, Landskrona BoIS
Oscar Uddenäs, IFK Värnamo

Uppdaterad 25 februari, 2022