Expekt

Ikväll spelar Sverige mot Polen i EM-gruppspelets sista match för de båda lagens del. Inför matchen har nu Polens förbundskapten Paulo Sousa hyllat Sveriges stjärna hittills i mästerskapet, Alexander Isak. Sousa tycker att det är en sak som sticker ut hos Isak, där han tillhör toppen i Europa.

Alexander Isak har gjort stordåd i EM hittills. Med några fina soloaktioner framåt och en spelglädje har många imponerats av svensken. Inte minst hemma i Sverige, men även ute i fotbollsvärlden.

Bland annat hyllade den engelske experten och tidigare storspelaren Gary Lineker den svenske forwarden som en ”exceptionell talang”. Nu stämmer även Polens förbundskapten in i hyllningskören.

Polen och Sverige möts med matchstart 18:00 ikväll (onsdag) och även om Janne Andersson inte har släppt den svenska startelvan än, så bekräftade han igår att Alexander Isak är ”given” i startelvan mot Polen. Någon som även tagit ut det i förskott är Paulo Sousa, förbundskapten i Polen. Han hyllar Isaks egenskaper, inte minst hur han värderar lägen i det offensiva spelet.

– Han vet hur han ska behålla bollen, när han behöver det. Han vet när han ska accelerera för att göra övergången snabb, säger Sousa.

Portugisen, som tillträdde som förbundskapten för Polen i januari i år, anser att Isak är bland de bästa spelarna i Europa på en sak, och där behöver polackerna se upp ikväll.

– Han är en av spelarna som troligtvis är bäst i Europa när det gäller kontringar. Både med boll och utan boll, han är väldigt snabb. Han är duktig en mot en och också en mot tre, när han får mycket yta, säger Sousa på en presskonferens inför matchen.

Matchen ikväll blir viktig för båda lagen, då Polen spelar för vinst för att avancera till åttondelsfinal. Sverige å sin sida spelar för att få en så bra placering i den slutgiltiga tabellen, för att skapa sig så bra förutsättningar som möjligt inför den stundande åttondelsfinalen.

Uppdaterad 6 oktober, 2021