Euro 2020 skulle bli ett EM för hela Europa, men hur det egentligen blir med detta återstår att se. Flera nationer har ännu inte kunnat ge fasta siffror på hur många åskådare som kommer att tillåtas på läktarna, samtidigt som andra tills vidare har stängda gränser för resenärer. Här har vi summerat de uppgifter som respektive värdnation har givit kring publik på matcherna, samt de inreseregler som i nuläget gäller.

Notera att regler för inresor, karantän och testning kan komma att förändras. Vi rekommenderar att alltid kolla upp den aktuella informationen på resmålets officiella hemsida.

Amsterdam – Tar in 25-33% kapacitet på arenan. Förhoppningarna är att kunna öka dessa siffror ytterligare. Alla resenärer som vill komma in i landet måste visa upp ett negativt covid-test vid ankomst, samt att man rekommenderas att sitta i karantän i 10 dagar. Efter 5 dagar kan man boka in ett nytt test, som vid ett negativt resultat gör att du kan avbryta din karantän.

Baku – Kommer ta in 50% av kapaciteten på arenan. Landet tillåter för tillfället inga inresor för personer som inte har medborgarskap, men de medborgare från Turkiet, Schweiz och Storbritannien som har biljetter till EM-matcherna kan ansöka om ett speciellt visum som tillåter inresa. Denna regel gäller även för de två nationer som kommer spela i kvartsfinalen i Baku. Resenärerna ska dessutom kunna visa upp ett negativt test och på så sätt slippa karantän.

Budapest – Sticker ut ur mängden och siktar på att arrangera sina matcher inför fulla läktare. Dock kommer strikta regler gälla för alla som kommer in på arenan. Alla resenärer som har en matchbiljett slipper undan karantän, men måste kunna visa upp två negativa tester, alternativt ett intyg på att man gått igenom en infektion under de senaste 6 månaderna.

Bukarest – Kommer ta in 25-33% av kapaciteten på arenan. Förhoppningarna är att kunna öka dessa siffror ytterligare. Här har man tagit fram en regel som tillåter resor på tre dygn och utan någon karantän, om man vid ankomst kan visa upp ett negativt test alternativt bevis på att man är vaccinerad eller har genomgått en infektion under de senaste 90 dagarna. Vill man stanna längre än 72 timmar måste man visa upp ett negativt test samt sätta sig i 10 dagars karantän.

Glasgow – Tillåter 25-33% kapacitet på arenan. Förhoppningarna är att kunna öka dessa siffror ytterligare. I dagsläget tillåts inga inresor i landet, men troligen kommer lättnader att göras innan EM startar.

Köpenhamn – Tar in 25-33% av kapaciteten på arenan. Förhoppningarna är att kunna öka dessa siffror ytterligare. Idag tillåts endast inresor i landet med viktiga skäl, vilket inte inkluderar fotbollsmatcher.

London – Kommer ta in minst 25% av kapaciteten under gruppspelsmatcherna samt åttondelsfinalen, men förhoppning om att kunna öka siffrorna för semifinalerna och EM-finalen. Alla inresande i landet måste visa upp ett negativt covid-test vid ankomst, samt sätta sig i karantän i 10 dagar. Under denna karantän ska man genomföra ytterligare två test på dag 2 och 8 med hjälp av ett testkit som alla resenärer får beställa. Dessutom ska du innan avresa fylla i en hälsodeklaration på nätet.

München – Har ännu inte presenterat sin plan för publik vid matcherna. Alla resenärer som vill komma in i landet måste visa upp ett negativt covid-test, samt att man måste föranmäla sitt besök på einreiseanmeldung.de. Dessutom måste man sitta i karantän i 10 dagar. Karantän kan få brytas i förtid om man kan visa upp ytterligare ett negativt test 5 dagar efter ankomst.

Rom – Kommer ta in 25-33% av kapaciteten på arenan. Alla som reser in i landet måste visa upp ett negativt covid-test som är taget max 48 timmar innan ankomst till landet. Därefter behöver du sitta i karantän i fem dygn, som avrundas med att du gör ett ytterligare test. Dessutom ska du innan avresa fylla i en hälsodeklaration på nätet.

Sevilla – Kommer ta in 30% av kapaciteten på arenan. Landet har ännu inte presenterat om det kommer att finnas speciella rese-regler för EM-publiken eller ej.

Sankt Petersburg – Tillåter 50% kapacitet på arenan. Samtliga besökare som reser in i landet måste ha ett fan-ID, som fungerar som ett visum för alla fotbollssupportrar under perioden som turneringen pågår. Detta kan man ansöka om på fan-id.ru. Utöver detta ska man på flygplatsen kunna visa upp ett negativt covid-test som är gjort mindre än tre dygn innan avresa. Man behöver även fylla i ett speciellt dokument med information om sin resa.

Källa: UEFA

Uppdaterad 15 september, 2021