Uppdaterad 16 oktober, 2023

Foto: Bildbyrån

Inför ett fullsatt Friends Arena drabbar Sverige och Spanien samma. En spännande match där Robin Olsen kom att ha en väldigt avgörande roll.

Vid matchens start Thiago Alcantara lyckas komma fri, men Robin Olsen gör en fantastiskt räddning. Vid en hörnsituation i 11:e minuten så gör Olsen en ytterligare kvalificerad räddning.

Spanien är de som rullar boll och styr spelet. De hittar ofta ytor på kanterna och byter sida snabbt. Olsen får göra en ytterligare räddning i 20:e minuten som går till hörna.

Men Sverige lyckas oftare och oftare att hålla boll och vända till anfall, men inga avslut på mål ännu. Första hörnan kommer i 25:e minuten och första skottet på mål kom i 27:e minuten. Nu lyckas Sverige med allt mer och vågar sig framåt.

Fint inlägg av Lustig, grym nick av Quasion men ännu snyggare räddning av den spanska målvakten. Sveriges bästa målchans i matchen. Efter detta så är Sverige det något bättre laget. Halvleken slutar 0-0.

Andra halvleken startar på allra bästa sätt, Marus berg bryter sin måltorka och sätter 1-0 till Sverige. Det var en tilltrasslad situation där Bergs första nick räddades, men svenskarna behöll pressen och sedan fick Berg en retur som han nickade in.

Spanska målvakten David de Gea byts på grund av skada och ersätts av nr 13 Kepa Arrizabalaga i 60:e minuten. Sedan är det mest Spanien som håller låda. Ett samlat försvar och Robin Olsen är det som räddar Sverige.

När Isak byts in i 77:e minuten så får han en stående ovationer. Ut går Quasion.

Robin Olsen är utan tvekan matchens lirare med sina fantastiska räddningar, detta trots att Spanien får en sen kvittering. Högt betyg ges också till Sebastian Larsson som krigat stenhårt och varit i princip felfri. Matchen slutar, lite snöpligt, 1-1 och Sverige gör en fantastiskt insats och tar 1 poäng.

Publiksiffra: 49 712