Foto: Bildbyrån

Det var en match som länge såg lovande ut för svensk del. Det var fram tills att Ronaldo satte sitt 100:ade och 101:a landslagsmål.

Sverige får första möjligheten i matchen genom ett långt inkast av Krafth som nickas vidare av Jansson och når en fri Berg, men han nickar utanför. Tyvärr så krockar Jansson och Helander i den nickduellen, dock ej något allvarligt.

Sverige startar piggt och kommer upp till offensiv zon och skapar oreda för Portugal. Det är ofta 4 svenskar uppe i straffområdet när Sverige vinner bollen. Sverige ligger också ganska högt upp i sin press. Men inget som är riktigt farligt.

Ronaldo får en fin målchans i 25:e minuten i samband med en hörna.  Det är ett markskott inne i straffområdet som Robin Olsen fint räddar. Ronaldo kommer fri i 39:e minuten, men även denna gång räddar Robin Olsen.

Gustav Svensson kommer in sent i en duell, får sitt andra gula kort och blir utvisad i 44:e minuten. Inte nog med detta utan det blir frispark på ett bra avstånd för Portugal. Ronaldo sätter sin hundrade landslagsmål genom att sätta bollen i krysset. Portugal leder med 1-0 och det blir slutresultatet för 1:a halvleken.

Tufft med enbart 10 spelare

Sverige gör inga byten till 2:a halvlek utan fortsätter med samma uppställning. I början av halvleken spelar Sverige bra och skapar lägen, men ganska snart är det Portugal som mer eller mindre äger bollen. Sverige får slita hårt för att försvara sig och börjar redan se trötta efter 60 spelade minuter.  Alexander Isak byts ut i 71:a minuten och ersätts av Quasion.
Trots uppvaktning så sätter Ronaldo 2-0 i 73:e minuten och det blir spiken i kistan för denna match.

Sverige spelade väldigt bra fram till Gustav Svenssons utvisning. Det är svårt att göra något mot Portugal med en man kort. Ett Portugal som spelade en fin match med en passningsspel som påminner om Spanien. Matchen slutar ganska rättvist 2-0 till Portugal.

Uppdaterad 16 oktober, 2023


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play