Än en gång har Janne Andersson bekräftat en spelare i Sveriges startelva mot Polen. Sebastian Larsson kommer att bära kaptensbindeln och starta morgondagens avslutning av gruppspelet.

Sverige är klara för åttondelsfinal, men spelar en viktig match imorgon mot Polen för att spela om gruppsegern. Sverige har formerat samma startelva hittills i EM, mot både Spanien i premiären och mot Slovakien senast.

Nu bekräftar landslaget i ett pressmeddelande att Sebastian Larsson fortsätter som lagkapten för Sverige imorgon mot Polen. Mittfältaren, till vardags i AIK, kommer att befinna sig på landslagets presskonferens sent ikväll tillsammans med förbundskaptenen Janne Andersson.

Sebastian Larsson kommer i och med beskedet också att starta mot Polen imorgon, om inget oförutsett händer fram till dess. Vilken position som Larsson kommer att spela på är ännu oklart. Hittills i EM har Sebastian Larsson startat för Sverige till höger på mittfältet, för att ge plats åt Kristoffer Olsson och Albin Ekdal centralt på mittfältet. Men han har sedan tidigare gjort många landskamper för Janne Anderssons landslag just centralt på mittfältet.

Albin Ekdal klev av Sveriges träning igår redan under uppvärmningen men har tränat med landslaget idag.

Uppdaterad 22 juni, 2021