Sveriges F16-landslag får fortsätta kvala mot F17-EM nästa år. Detta står klart efter en avslutande seger mot 3-1 mot Skottland i EM-kvalets förstarunda.

Efter två inledande förluster i kvalspelet mot F17-EM nästa år så hade F16-landslaget kniven mot strupen mot Skottland. Men efter 90 spelade minuter och seger med 3-1 så är nu det unga och talangfulla landslaget vidare till nästa runda i EM-kvalet.

Skottland tog dock ledningen i matchen till 0-1 efter dryga kvarten, en ledning som höll sig in till halvtidsvilan. Sverige fick sedan en perfekt start på andra halvlek när Ida Björnberg satte dit 1-1. 20 minuter senare satte Hannah Sjödahl dit det svenska ledningsmålet till 2-1. Sverige satte dit spiken i kistan till 3-1 i den sista matchminuten efter ett förmodat självmål, vilket blev slutresultatet.

Den svenska segern innebär att man slutar trea i kvalgruppen, något som innebär avancemang till EM-kval 2 i vår. Lottningen till EM-kvalet utspelar sig den 7 december.