Sista kvalrundan drar igång

Publicerad:

Idag drar den sista kvalperioden igång inför det europeiska mästerskapet nästa sommar. De två matcherna som är kvar att spela för samtliga lag är i de flesta fall direkt avgörande för hur deras chanser att få vara med i EM ser ut. Redan nu är fyra nationer helt klara för mästerskapet och detta är Österrike, Tjeckien, England och Island. Dessutom har Frankrike som inte behövt kvala en färdig plats via sin roll som värdnation. Vilka som får de kvarvarande 19 platserna är ännu helt öppet, men samtidigt är det ett antal nationer som redan nu kan räkna bort ett EM-spel.

De nationer som fortfarande har en chans att ta sig till EM 2016 är följande:
Albanien, Belgien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Ungern, Israel, Italien, Litauen, Montenegro, Nederländerna, Nordirland, Norge, Polen, Portugal, Irland, Rumänien, Ryssland, Skottland, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina och Wales.

Efter tisdagens sista matcher så blir ytterligare 15 lag klara för turneringen, men hela uppställningen utav lag får vi först i november då play-off matcherna är spelade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *