Sverige fick en bra start i kvalet på Futsal-EM, seger med 6-4 mot Malta efter dubbla mål av Adnan Cirak.

Sverige gjorde en jättebra första halvlek mot Malta. Redan efter 1.23 kunde Sverige ta ledningen i matchen via lagkatenen Petrit Zhubi. 2-0 målet var en svensk delikatess där Sverige lurade bot Malta spelarna på en fast situation och Adnan Cirak kunde raka in bollen i öppet mål. 3-0 målet gjordes av IFK Göteborg Futsalspelaren Emilio Rossi efter en snabb spelvändning och då hade vi endast spelat 7 minuter av matchen!

Malta fick in en snabb reducering och skapade nerv i matchen. Efter 11 minuters spel ville Malta ha en straff men domaren valde att inte blåsa och på kontringen som följde kunde Fredrik Söderqvist göra 4-1 till Sverige via ett långskott. Adnan Cirak kunde från dålig vinkel göra skjuta sitt andra mål i matchen. Malta kom tillbaka i slutet av halvleken och reducerade via en insparksvariant där Sverige tyvärr gick bort sig men det var ett nöjt svenskt lag som gick in i halvtidsledning med 5-2.

Direkt i andra halvlek kunde Malta återigen reducera på en insparksvariant. När Malta tryckte på för ytterligare en reducering svarade Albert Hiseni för matchens prestation när han som ensam svensk på Maltas planhalva kunde göra 6-3 till Sverige. När Sverige klev upp i sitt presspel lyckades Malta spela loss sig och reducera till 6-4. Med 4 minuter kvar av matchen valde sedan Malta att ta timeout och tog ut målvakten. Sverige lyckades bra med att hålla ihop sin box och målvakten Martin Helin släppte inte in fler mål. Sverige vann matchen med 6-4.

Nästa match i kvalet spelas idag mot Polen. Polen vann sin första match mot Grekland med 5-2 och en svensk seger här skapar ett jätteläge inför avslutningsmatchen mot Grekland på lördag.

Vill du se dagens match mot Polen så startar den klockan 17.00 och sänds på denna Youtube kanal: https://www.youtube.com/watch?v=EGKuNrwpR54&feature=