Ungern skrällde mot Frankrike inför ett fullsatt Puskas Arena. Ungrarna hade ledningen i matchen, men kunde till slut inte stå emot Frankrikes dominans. Matchen slutade till slut 1-1 efter att Antoine Griezmann satt kvitteringen.

Ungern spelade en bra premiärmatch mot Portugal senast. På en fullsatt hemmaarena överraskade Ungern mot portugiserna, men orkade inte hålla i 90 minuter och förlorade till sist med 0-3 den gången. Ungern var inför turneringen stora underdogs i Grupp F och många har räknat ut dem helt. Men trots förlusten mot Portugal i premiären, överraskades många positivt av Ungern.

Idag var det dags igen. Fullsatt hemma i Budapest och de regerande världsmästarna Frankrike på besök i andra gruppspelsmatchen i Grupp F. Denna gång räckte den ungerska insatsen till poäng, i en stor skräll i dödens grupp.

Ungern stod emot bra i den första halvleken och var faktiskt det lag som tog ledningen i matchen. Med bara ett par minuter kvar att spela av den första halvlekens tilläggstid tog Ungern ledningen genom vänsterbacken Attila Fiola. Målet innebar 1-0 till Ungern och det var ett vilt firande, både på planen och på läktaren.

Ledning 1-0 i halvtid för Ungern alltså, och Frankrike var pressat. Fransmännen hade skapat en handfull rejäla målchanser i den första halvleken utan resultat. Men kvitteringen skulle komma för Frankrike i den andra halvleken när Antoine Griezmann satte 1-1 för Frankrike.

Efter kvitteringen bar publiken på plats sitt Ungern framåt. Ungrarna skapade någon halvchans men försvarade sig framför allt exemplariskt. Kämpaglöden räckte långt för Ungern som till slut kunde stänga matchen till 1-1. En poäng vardera till Frankrike och Ungern alltså, som tillhör dödens grupp, Grupp F.

Ungern har en poäng i gruppspelet medan Frankrike har samlat på sig fyra. I nästa omgång möter Frankrike de regerande EM-mästarna Portugal medan Ungern ska tampas mot Tyskland.

Uppdaterad 19 juni, 2021