Uppdaterad 1 juli, 2022

Foto: Bildbyrån

Nu har alla lag i U21-EM spelat två gruppspelsmatcher och om jag skulle tippat grupperna inför mästerskapet hade jag inte riktigt gissat på att grupperna skulle se ut som dom gör. Tyskland och Spanien är oftast framgångsrika i U21 och nu leder dom två stornationerna varsin grupp. Grupp C leds sedan av Danmark och Grupp D av Portugal. 

Annons: ⇢ ComeOn- 1000 SEK oddsbonus på Fotbolls-EM

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Frankrike som åkte på en plump i premiären mot Danmark repade sig i andra matchen och slog Ryssland komfortabelt med 2-0 efter att ha gjort mål på två straffar. Anmärkningsvärt var att stjärnan Eduardo Camavinga inledde på bänken och kom in först i minut 70.

England inledde mästerskapet med en förlust mot Schweiz och igår kväll kom ännu en förlust. Denna gången mot Portugal. Englands största problem den här turneringen har varit målskyttet. Laget har blivit nollade mot både Schweiz och Portugal. En som var tänkt att stå för dom där viktiga målen var Mason Greenwood men han blev tyvärr skadad innan mästerskapet hann börja. Utan honom har det inte gått något vidare.

Just nu ser det ut som lag som Italien, Nederländerna och England kommer få lämna mästerskapet innan ens slutspelet drar igång. Detta var nog inget dessa nationer hade tänkt sig på förhand. På onsdag kväll vet vi vilka lag som går vidare till slutspelet som spelas senare i år.

Grupp A

Tyskland 4 , Rumänien 4 , Nederländerna 2 , Ungern 0

Grupp B

Spanien 4 , Tjeckien 2 , Italien 2 , Slovenien 1

Grupp C

Danmark 6 , Frankrike 3 , Ryssland 3 , Island 0

Grupp D

Portugal 6 , Kroatien 3 , Schweiz 3 , England 0

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här