HÀr presenterar vi det kompletta spelschemat för matcherna som spelas under damernas kval till fotbolls EM 2021. De 47 kvalande lagen kommer under perioden augusti 2019 till september 2020 spela 8 eller 10 matcher varder, vilket ger en stor mÀngd intressanta möten att följa. Varje poÀng som laget kan fÄ med sig Àr otroligt viktig för att kunna avancera till den slutliga turneringen.

Alla lag som vinner sina kvalgrupper gÄr tillsammans med de tre bÀsta grupptvÄorna direkt till mÀsterskapet. Samtidigt fÄr övriga grupptvÄor kÀmpar vidare om de tre sista platserna i en playoff som Àger rum i oktober 2020.

NYHET: ALLA NYA VÄLKOMSTBONUSAR FÖR OKTOBER
Se listan

SPELSCHEMA DAM EM KVAL 2019/2020

Laddar...

Grupperna som lagen spelar i under kvalet till EM 2021 bestÄr av fem eller sex lag som alla kommer att möta varandra en gÄng pÄ hemmaplan och en gÄng pÄ bortaplan. Detta innebÀr att alla lag kommer hinna med att spela 8 eller 10 matcher pÄ sin vÀg mot en EM-biljett. Det gÀller att bli ett av de tvÄ bÀsta lagen i sin grupp för att ha en chans att avancera. Som gruppetta Àr man garanterad spel i mÀsterskapet, medans det som grupptvÄa gÀller att man har presterar bÀttre Àn övriga lag som intagit samma position som en sjÀlv.

Det Àr nÀmligen endast de tre bÀsta grupptreorna som kan rÀkna hem en plats i turneringen, dÄ de övriga mÄste spela playoff om att fÄ delta. HÀr lottas de sex lagen in i par som möter varandra i ett dubbelmöte, dÀr den sammanlagda poÀngen ger oss de tre sista EM-lagen. Dessa matcher Àger rum drygt en mÄnad efter att gruppspelet Àr avslutat, men i god tid inför den slutliga EM-lottningen.

FullstÀndigt dam fotbolls EM kval spelschema

Under mer Àn ett Ärs tid kommer landslagen kÀmpa om en plats i det europeiska mÀsterskapet i fotboll. Speldatumen som Àr satta för damernas EM-kval Àr 26 augusti-3 september 2019, 30 september-8 oktober 2019, 4-12 november 2019, 2-11 mars 2020, 6-14 april 2020, 1-9 juni 2020 och 14-22 september 2020. Det Àr först hÀr som vi vet vilka majoriteten av de deltagande nationerna blir, trots att man redan tidigare kan börja ana vilka lag som har stora chanser att avancera. Vid varje samling hinner lagen med tvÄ matcher vardera, men det finns Àven samlingar dÀr lagen endast spelar en match, eller speltillfÀllen dÀr en del lag inte har nÄgra matcher alls inplanerade.

Lag och grupper i dam fotbolls EM kvalet

Sammanlagt Àr det 47 landslag som Àr med och kvalar till fotbolls EM 2021. Dessa har lottats in i nio grupper med fem eller sex lag i varje, dÀr alla möter varandra en gÄng pÄ hemmaplan och en gÄng pÄ bortaplan.

Sverige finns med i kvalgrupp F tillsammans med Island, Slovakien, Ungern och Lettland. 

NÀr kvalet pÄgÄr kommer vi att kontinuerligt uppdatera stÀllningen i tabellerna pÄ vÄr tabell-sida. Med hjÀlp av denna information kan du följa lagens chanser att ta sig hela vÀgen till turneringen i England. Totalt Àr det 15 nationer som kommer att gÄ vidare ifrÄn kvalet till mÀsterskapet dit England som vÀrdnation redan Àr kvalificerade.

Se EM kvalet pÄ TV

Det Àr TV4-gruppen som har rÀttigheterna till all landslagsfotboll i Sverige och dÀrav kommer Àven damernas matcher att visas hÀr. Som det ser ut för tillfÀllet Àr det endast det svenska lagets matcher som visas i de vanliga kanalerna, samt att man kan streama mötena via C More. Förhoppningsvis kommer intresset för kvalet att öka och att kanalerna dÄ vÀljer att sÀnda fler stora matcher pÄ vanlig tv. I vÄr tv-tablÄ för fotbolls EM kvalet kan du se vilka kanaler som kommer att visa respektive match under Äret.