Expekt

Uppdaterad 24 mars, 2021

Här presenterar vi det kompletta spelschemat för matcherna som spelas under damernas kval till fotbolls EM 2022. De 47 kvalande lagen kommer under perioden augusti 2019 till februari 2021 spela 8 eller 10 matcher varder, vilket ger en stor mängd intressanta möten att följa. Varje poäng som laget kan få med sig är otroligt viktig för att kunna avancera till den slutliga turneringen.


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna

Alla lag som vinner sina kvalgrupper går tillsammans med de tre bästa grupptvåorna direkt till mästerskapet. Samtidigt får övriga grupptvåor kämpar vidare om de tre sista platserna i en playoff som äger rum i april 2021.

SPELSCHEMA DAM EM KVAL 2019/2020/2021 

England - Tyskland

Grupperna som lagen spelar i under kvalet till EM 2022 består av fem eller sex lag som alla kommer att möta varandra en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. Detta innebär att alla lag kommer hinna med att spela 8 eller 10 matcher på sin väg mot en EM-biljett. Det gäller att bli ett av de två bästa lagen i sin grupp för att ha en chans att avancera. Som gruppetta är man garanterad spel i mästerskapet, medans det som grupptvåa gäller att man har presterar bättre än övriga lag som intagit samma position som en själv.

Det är nämligen endast de tre bästa grupptreorna som kan räkna hem en plats i turneringen, då de övriga måste spela playoff om att få delta. Här lottas de sex lagen in i par som möter varandra i ett dubbelmöte, där den sammanlagda poängen ger oss de tre sista EM-lagen. Dessa matcher äger rum drygt en månad efter att gruppspelet är avslutat, men i god tid inför den slutliga EM-lottningen.

Fullständigt dam fotbolls EM kval spelschema

Under mer än ett års tid kommer landslagen kämpa om en plats i det europeiska mästerskapet i fotboll. På grund av den pågående pandemin har en del av kvalet flyttats fram och matcherna, som tidigare var planerade att spelas mellan augusti 2019 och september 2020, spelas nu istället fram till och med februari 2021. Det är först här som vi vet vilka majoriteten av de deltagande nationerna blir, trots att man redan tidigare kan börja ana vilka lag som har stora chanser att avancera. Vid varje samling hinner lagen med två matcher vardera, men det finns även samlingar där lagen endast spelar en match, eller speltillfällen där en del lag inte har några matcher alls inplanerade.

Lag och grupper i dam fotbolls EM kvalet

Sammanlagt är det 47 landslag som är med och kvalar till fotbolls EM 2022. Dessa har lottats in i nio grupper med fem eller sex lag i varje, där alla möter varandra en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan.

Sverige finns med i kvalgrupp F tillsammans med Island, Slovakien, Ungern och Lettland. 

När kvalet pågår kommer vi att kontinuerligt uppdatera ställningen i tabellerna på vår tabell-sida. Med hjälp av denna information kan du följa lagens chanser att ta sig hela vägen till turneringen i England. Totalt är det 15 nationer som kommer att gå vidare ifrån kvalet till mästerskapet dit England som värdnation redan är kvalificerade.

Se EM kvalet på TV

Det är TV4-gruppen som har rättigheterna till all landslagsfotboll i Sverige och därav kommer även damernas matcher att visas här. Som det ser ut för tillfället är det endast det svenska lagets matcher som visas i de vanliga kanalerna, samt att man kan streama mötena via C More. Förhoppningsvis kommer intresset för kvalet att öka och att kanalerna då väljer att sända fler stora matcher på vanlig tv. I vår tv-tablå för fotbolls EM kvalet kan du se vilka kanaler som kommer att visa respektive match under året.