Betsson

Här presenterar vi det kompletta spelschemat för matcherna som spelas under kvalet till fotbolls EM 2021. Nationerna inleder sina kval i mars 2019 och spelar sedan fram till och med november samma år. De 55 lagen har åtta eller tio matcher framför sig, vilket innebär att det finns hundratals matcher att följa under året. Varje kamp på planen är otroligt viktig för att få med sig poäng och avancera till turneringen.

De två lagen som får med sig flest poäng i varje kvalgrupp går direkt till EM, samtidigt som lagen som är kvalificerade för att spela playoff får en ny chans att ta sig till turneringen under oktober och november 2020.

SPELSCHEMA EM KVAL 2019/2020

Laddar...

Fotbolls EM 2021 har jämfört med tidigare upplagor ingen enskild värdnation som därmed får en direktplats till turneringen. Istället får alla europeiska landslag kämpa om en plats i mästerskapet via det föreliggande kvalet som till en början består av ett gruppspel. De tio grupperna som alla lag lottats in i består av 5 och 6 nationer, vilket innebär att lagen spelar 8 eller 10 matcher under kvalets gång. Här kommer lagen göra upp mot samtliga motståndare i samma grupp på både hemmaplan och bortaplan. När dessa matcher är avklarade går de två bästa lagen ur vardera grupp till fotbolls EM 2021.

Förutom det klassiska gruppspelskvalet kommer en ytterligare kvalificering att hållas bara månader innan EM startar, där de fyra sista deltagande länderna tas fram. Här får de lag som vann sina respektive grupper i Nations League en ny chans att ta en plats om de inte redan lyckats med detta under det vanliga kvalet. De luckor som i och med detta blir öppna tilldelas de lag som presterade näst bäst under ligan. Här delas lagen in i par som möter varandra i en match, där vinnaren går till en ny likadan match mot en annan matchsegrare. Vinnarna i dessa slutliga matcher kniper varsin plats i EM ett par månader senare.

Fullständigt fotbolls EM kval spelschema

Redan i mars 2019 inleddes vägen mot fotbolls EM 2021 med de första gruppspelsmatcherna. De avgörande mötena äger sedan rum i mitten av november samma år och därefter får vi en klarare bild över vilka lag som tagit sig till den slutliga turneringen. Matcherna i kvalet kommer att spelas under datumen 21-26 mars 2019, 7-11 juni 2019, 5-10 september 2019, 10-15 oktober 2019 och 14-19 november 2019. Tanken är att lagen hinner med två matcher vid varje samling, med undantag för juni månad då en del lag deltar i slutspelet av Nations League istället. I oktober och november 2020 spelas sedan playoffen där semifinal-mötena spelas den 8 oktober och divisions-finalerna den 12 november.

Lag och grupper i fotbolls EM kvalet

Totalt medverkar 55 nationer i kvalificeringen till fotbolls EM 2021. Dessa bildar tillsammans tio grupper med fem eller sex lag i varje, där alla kommer möta varandra vid två tillfällen.

Sverige lottades in i grupp F tillsammans med Norge, Spanien, Färöarna, Malta och Rumänien.

Under kvalets gång kommer vi att uppdatera ställningen i varje grupp på vår tabell-sida. De två lag som får med sig flest poäng och slutligen placerar sig högst upp i respektive grupp belönas med en direktplats i det europeiska mästerskapet i fotboll.

Se EM kvalet på TV

I Sverige är det TV4-gruppen som har rättigheterna till att visa matcherna ifrån EM-kvalet. Därav kommer du att kunna se ett urval av matcherna i deras vanliga tv-kanaler, där störst fokus läggs på Sveriges möten samt andra stormatcher. Utöver detta visas samtliga matcher i deras streamingtjänst C More. I vår tv-tablå för fotbolls EM kvalet kan du se vilka kanaler som kommer att visa respektive match under året.